Annons

Hyresgäster riskerade bli utan vatten

Avesta ​Med en dag tillgodo betalade fastighetsbolaget Korona sina vattenräkningar till Avesta kommun och hyresgästerna i de 30 fastigheterna i Krylbo behövde inte bli av med sitt vatten.

​VA-chefen i Avesta kommun, Thom Sandvik, berättar att tisdagen var dramatisk. Kommunen hade varslat fastighetsägaren och hyresgästerna om att vattnet skulle stängas av om inte Korona betalade sin skuld på 300 000 kr.
– Många hyresgäster var såklart oroliga och ringde oss men vi hade inget annat val än att hota med avstängning av vattnet. Det är inte första gången Korona låtit bli att betala.
Skulden för vattnet löper sedan i somras. Företaget har låtit bli att betala vattenräkningarna för juli, augusti, september och oktober.
Men varför betalar de inte, de är ju skyldiga att se till att hyresgästerna har vatten?
– De antyder att de inte hade pengar men tydligen hade man det ändå till slut, säger Thom Sandvik.
Hem&Hyra har förgäves sökt Stefan Kronqvist på Korona i Avesta för en kommentar.
Lena Mattsson

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Diakonen Giselle: ”Alla vinner om man hjälper någon att undvika vräkning” Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.