Annons

Hyresgästföreningen kan lämna Tuppen i Vänersborg

Vänersborg Ett gästvänligare kontor som kan användas mer effektivt. Det är Hyresgästföreningen i Vänersborg ute efter. "Vi tittar på olika alternativ", säger tf regionchef Tommy Hallenberg.
Foto: Kajsa Wedberg/Johanna Ohlsson
Idag har Hyresgästföreningen sitt regionkontor på "Tuppen", Torpavägen 1 i Vänersborg. Tommy Hallenberg är tillförordnad regionchef.

I drygt tjugo år har Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg haft sitt regionkontor i det stora rödbruna tegelhuset på Torpavägen 1 i Vänersborg. Huset kallas Tuppen efter kvartersnamnet. Huset byggdes år 1896 och var då en skola för barn med hörselnedsättning.

Nu funderar Hyresgästföreningen på att flytta.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vårt hyreskontrakt löper ut den sista mars nästa år och vi har ännu inte bestämt om vi ska förlänga det eller ej, säger den tillförordnade regionchefen Tommy Hallenberg.

Han beskriver Tuppen som ett charmigt hus med högt i tak och vackra korridorer. Men även ett kontor med onödigt stora ytor och en anonym entré.

Annons

– Här har vi drygt 1 200 kvadratmeter. Vi behöver inte mer än cirka 800, säger Tommy Hallenberg.

Läs ocksåHyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda"Hyresgästföreningen säljer Solgården som använts för kollo för barn i utsatta områden. "Det vore fantastiskt om någon drev det vidare i samma anda", säger regionchef Peter Laang.

En arbetsgrupp har undersökt utbudet av alternativa lokaler och beslut om eventuell flytt kommer att fattas under våren.

I mitten av januari ska hyresvärden KB Danmark (ett bolag som är helägt av Hyresgästföreningen) meddela hur hög hyran blir om de utför de förändringar som Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg efterfrågar.

Samtidigt väntar föreningen på besked från en annan hyresvärd med en intressant lokal.

Annons
Läs ocksåLägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården"Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg avvecklar sin verksamhet på Solgården. "Inte ekonomiskt försvarbart", säger regionordförande Agnetha Andersson.

– Först därefter kan beslut fattas om var vårt regionkontor ska ligga i framtiden, säger Tommy Hallenberg och tillägger att målet med ett förändrat kontor är två saker:

– Dels vill vi bli mer yteffektiva. Alltså använda vårt kontor på ett mer effektivt sätt. Och dels vill vi bli mer öppna och välkomnande för våra besökare.

Läs också Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Nya härbärget - ett steg närmare ett lite mer ordnat liv Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.