HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen kan lämna Tuppen i Vänersborg

Vänersborg Ett gästvänligare kontor som kan användas mer effektivt. Det är Hyresgästföreningen i Vänersborg ute efter. "Vi tittar på olika alternativ", säger tf regionchef Tommy Hallenberg.
Foto: Kajsa Wedberg/Johanna Ohlsson
Idag har Hyresgästföreningen sitt regionkontor på "Tuppen", Torpavägen 1 i Vänersborg. Tommy Hallenberg är tillförordnad regionchef.

I drygt tjugo år har Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg haft sitt regionkontor i det stora rödbruna tegelhuset på Torpavägen 1 i Vänersborg. Huset kallas Tuppen efter kvartersnamnet. Huset byggdes år 1896 och var då en skola för barn med hörselnedsättning.

Nu funderar Hyresgästföreningen på att flytta.

Läs ocksåErika sover hellre på toaletten än på kommunens härbärge

– Vårt hyreskontrakt löper ut den sista mars nästa år och vi har ännu inte bestämt om vi ska förlänga det eller ej, säger den tillförordnade regionchefen Tommy Hallenberg.

Han beskriver Tuppen som ett charmigt hus med högt i tak och vackra korridorer. Men även ett kontor med onödigt stora ytor och en anonym entré.

Annons

– Här har vi drygt 1 200 kvadratmeter. Vi behöver inte mer än cirka 800, säger Tommy Hallenberg.

Läs ocksåGudrun och grannarna utan balkong två somrar i rad efter ras: "Bedrövligt"En balkong är helt borta efter raset. Övriga stöttas med byggställningar för att inga fler olyckor ska inträffa. Men hyresgästerna har varit utan sina uteplatser i ett drygt år nu. Hyresvärden har satt ut utemöbler som en kompensation i väntan på de n

En arbetsgrupp har undersökt utbudet av alternativa lokaler och beslut om eventuell flytt kommer att fattas under våren.

I mitten av januari ska hyresvärden KB Danmark (ett bolag som är helägt av Hyresgästföreningen) meddela hur hög hyran blir om de utför de förändringar som Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg efterfrågar.

Samtidigt väntar föreningen på besked från en annan hyresvärd med en intressant lokal.

Annons
Läs ocksåRegionfullmäktige med valupptakt i UddevallaLennart Derehag, regionordförande för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

– Först därefter kan beslut fattas om var vårt regionkontor ska ligga i framtiden, säger Tommy Hallenberg och tillägger att målet med ett förändrat kontor är två saker:

– Dels vill vi bli mer yteffektiva. Alltså använda vårt kontor på ett mer effektivt sätt. Och dels vill vi bli mer öppna och välkomnande för våra besökare.

Läs också Glad nyhet för hyresgästerna efter balkongras i Vänersborg Lennarts nya fönster dämpar oljud och bilmusik från gatan: "Så tacksam"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.