Annons

Hyresgästföreningen vill stoppa fastighetsaffär

Avesta ​Hyresgästföreningen vill stoppa en fastighetsaffär i Storvik i Sandvikens kommun. Köparen till de två fastigheterna bedöms inte vara seriös och har bland annat ställt grundlösa krav på sina hyresgäster i Sala. Det blir nu Hyresnämnden som kommer att avgöra om affären ska gå igenom eller inte.

​Affären gäller två hyresfastigheter i Storvik som i dag ägs av fastighetsbolaget Lytkina vars ägare dömts till fängelse för ekonomisk brottslighet. Köparen är Lytkinas ägares affärspartner och före detta man.
Hyresgästföreningens ärendehandläggare i förvärvsfrågor i Region Aros-Gävle, Håkan Forsman, har gått igenom köparföretagens ekonomi och historia och konstaterat att affären bör stoppas. Någon kontakt med köparen har inte gått att få, köparen har hänvisat till ett utländskt faxnummer.
– Den som ligger bakom affären finns inte i Sverige. Det går rykten om att han finns på Nordirland. Jag har försökt skicka brev men bara fått till svar att jag ska faxa, säger Håkan Forsman.
Sandvikens kommun som begärt in yttrandet från Hyresgästföreningen kommer nu att be Hyresnämnden avgöra om affären ska stoppas eller inte.
– Man kan bara spekulera i vad Hyresnämnden kommer att säga. Men jag kan inte se att köparen kan förvalta de aktuella husen vare sig på ett praktiskt eller ekonomiskt bra sätt, säger Håkan Forsman på Hyresgästföreningen.
Fastighetsbolaget Lytkina har också ägt en fastighet i Krylbo i Avesta kommun. Den såldes nyligen av Kronogden för att täcka en skuld till Swedbank.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.