Annons

Hyresgästföreningens Malin Sturk tävlar i VM

Gävleborg Hallå där … Malin Sturk, verksamhetsutvecklare på Västeråskontoret i Hyresgästföreningens region Aros-Gävle. I början på augusti deltar hon i VM i discgolf i Pittsburgh i USA.
Foto: Privat
Hyresgästföreningens Malin Sturk tävlar i VM i discgolf i sommar.

Vad kul! Hur kommer det sig att du är med?

– Jag var på VM i USA första gången 2013 när min sambo tävlade. Det var så roligt så jag bestämde mig för att försöka komma med i VM jag också. Jag tränade och tävlade och samlade poäng för att komma med. Det är kul med en sådan här resa för man förenar nytta med nöje, det blir ett annat syfte med resan när man träffar människor som samlas kring ett gemensamt intresse.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det verkar som att discgolf är vanligare i USA än här?

– Ja, de flesta utövare finns i USA och i Kanada och VM brukar alltid vara där. I min tävlingsklass är vi fyra av 44 som kommer från andra länder. Men samtidigt finns det 300 banor i Sverige, i de flesta kommuner kan man hitta en eller flera. Det är en trevlig spontansport!

Annons

Hur skulle du beskriva discgolf lite kort?

Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

– Det kallas också frisbeegolf och är som golf fast med frisbee. Det gäller att träffa en kedjekorg i metall med så få kast som möjligt. Man använder speciella frisbees som är lite tyngre och som man kan kasta med mer fart.

Lycka till! Hur tror du att det går?

Annons

 – Tack! Mitt mål är att inte komma sist, det känns lagom realistiskt.

Läs ocksåHär vräks flest – Mikaela kämpar för att fler ska kunna bo kvar
Läs också Blev biten av grannens hund – nu riskerar hundens matte vräkning Kvinna trakasserar sexvåningshus – grannar skriver på lista för att få henne vräkt Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.