HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyreshöjning hos Willhem

Linköping En av Linköpings största hyresvärdar, Willhem, höjer hyrorna med 1,75 procent 1 april.

Willhem hade begärt att få höja hyrorna med 3,25 procent. Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen står det klart att höjningen blir lägre. 1,75 procent motsvarar en hyreshöjning på 88 kronor för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden.

Nivån på höjningen är densamma som hos det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden. Tidigare fungerade kommunala bostadsbolag som norm för hur mycket hyrorna skulle höjas även hos privata värdar. Efter en lagändring för ett par år sedan är så inte längre fallet, men de kommunala bostadsbolagen används fortfarande ofta som riktmärke.

Annons
Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

Willhem har 2 500 lägenheter i Linköping. Dessa finns i Skäggetorp, Gottfridsberg, Valla, Hejdegården, Tannefors, Duvkullen och Tallboda.

Annons
Läs också Mahmoud bröt armarna i fallet - hyresvärden erbjöd ersättning mot tystnadsplikt Willhem höjer hyrorna för 3 700 hyresgäster i Storgöteborg Niodubblad vinst efter renovering – hyrorna drivs upp Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.