Annons

Hyreshöjning hos Willhem

Linköping En av Linköpings största hyresvärdar, Willhem, höjer hyrorna med 1,75 procent 1 april.

Willhem hade begärt att få höja hyrorna med 3,25 procent. Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen står det klart att höjningen blir lägre. 1,75 procent motsvarar en hyreshöjning på 88 kronor för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden.

Nivån på höjningen är densamma som hos det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden. Tidigare fungerade kommunala bostadsbolag som norm för hur mycket hyrorna skulle höjas även hos privata värdar. Efter en lagändring för ett par år sedan är så inte längre fallet, men de kommunala bostadsbolagen används fortfarande ofta som riktmärke.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Willhem har 2 500 lägenheter i Linköping. Dessa finns i Skäggetorp, Gottfridsberg, Valla, Hejdegården, Tannefors, Duvkullen och Tallboda.

Annons
Läs också Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Mahmoud bröt armarna i fallet - hyresvärden erbjöd ersättning mot tystnadsplikt Willhem höjer hyrorna för 3 700 hyresgäster i Storgöteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.