HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjning i Åsele

Åsele ​Hyresgästerna hos Åselehus får höjd hyra från och med första april. Ett tvåårigt avtal har tecknats med Hyresgästföreningen. Det innebär en hyreshöjning på 1,92 procent varje år de närmsta två åren.

​Åselehus hade begärt att få höja hyrorna med 5,26 procent. Det högsta kravet hittills bland allmännyttorna i Norr- och Västerbotten.

– Vi har ett stort behov av reparationer och underhåll som vi vill komma ikapp, sa Jessica Garebo, ekonomiansvarig på Åselehus, innan förhandlingarna som förklaring till det höga kravet.
 
Åselehus fick dock banta ner sitt krav rejält. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen blir höjningen istället 1, 92 procent från och med första april.
Avtalet mellan parterna är tvåårigt vilket innebär att hyrorna höjs med 1,92 procent även första april 2012.
 
Åselehus har länge haft problem med outhyrda lägenheter och har ett pågående avtal med Statens Bostadskreditnämnd om att antingen avveckla lägenheter eller utveckla tomma lägenheter för annat ändamål.
 
Åselehus äger och förvaltar nära 300 lägenheter.

Läs också De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.