Annons

Hyresrätter för äldre byggs i Nyköping

Nyköping ​Byggjätten NCC bygger 34 hyresrätter för seniorer i Nyköping, på uppdrag av Nyköpingshem. Nästa sommar räknar man med att de första hyresgästerna ska kunna flytta in.

​-Det var länge sedan det byggdes nya seniorlägenheter i Nyköping och efterfrågan är stor. Attraktionsvärdet ökar också eftersom de ligger så centralt, säger Carl-Erik Andersson, teknisk chef på Nyköpingshem, i ett pressmeddelande.

Annons
De två husen uppförs på en obebyggd tomt mellan äldreboendet Fruängskällan och brandstationen i kvarteret Tennishallen. Bygget påbörjas i februari i år och beräknas vara klart i maj 2011. I maj-juni flyttar de första hyresgästerna in om allt går enligt planerna.
De 34 lägenheterna kommer främst bestå av tvåor och treor, som alla kommer att få egen balkong eller uteplats.
Ordern är värd 33 miljoner kronor, skriver NCC Construction i pressmeddelandet.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar På Freja behöver ingen sitta ensam – här är trion som får seniorerna att ställa sig i kö Strulet på seniorboendet tog knäcken på Kristina - flyr och förlorar 27 års ködagar Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare "Seniorhus" garanterar inte äldreanpassning - Anna-Lena, 80, tvingades kämpa med entrén

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.