Annons

Hyresvärd åtalad för dråpförsök

Avesta ​Den hyresvärd i Krylbo som i maj sköt mot en hyresgästs pappa har åtalats för försök till dråp. Själv hävdar mannen att han handlade i självförsvar och att han aldrig kunnat skada mannen allvarligt då vapnet var en sportskyttepistol.

​Det var i samband med att hyresvärden, den kvinnliga hyresgästen och hennes pappa träffades på gården där värden höll på att städa som bråket startade. Kvinnan har berättat att hårda ord fälldes från båda håll men när värden slog mot henne fick hennes pappa nog och drämde en kratta i hyresvärdens bil.

Annons
Hyresvärden å sin sida har sagt att han kände sig hotade och att han därför hämtade det han hävdar är en sportpistol ur sin bil och sköt flera skott mot pappan. Pappan fick skador i bland annat halsen och fördes till sjukhus där han fick ligga kvar för observation.
Rättegången mot hyresvärden hålls nästa vecka i Falun. Värden har i sin tur anmält pappan som nu står åtalad för olaga hot och skadegörelse.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hyresvärdens krav – flytta ut om fem dagar: ”Han struntar i lagar och regler” Högg grannen med svärd – döms för mordförsök efter inbillade trakasserier Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen Se upp – detta får din hyresvärd inte göra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.