Annons

I Åre slipper elever betala hela hyran

Åre Det är nu klart att gymnasieeleverna i Åre inte kommer att behöva betala hela hyran. Barn- och utbildningsnämnden kommer att stå för resterande.​
Många av eleverna på Åres gymnasieskola kommer från andra kommuner i landet. Dessa elever bor i stor del i något av kommunens elevboenden. Tidigare har det varit det kommunala bostadsbolaget Årehus som hyr ut lägenheterna, men skolförvaltningen har nu själv tagit över ansvaret.
Nu har det dock visat sig att det blir en kostsammare historia än vad förvaltningen trott. Lokalkostnaderna som tidigare redovisats separat har ställt till det för tjänstemännen som inte haft ordentlig koll över vad det egentligen kostar och vad eleverna betalar.
– Man hade inte kontroll över vad man egentligen betalde för undervisningslokaler respektive elevboenden. Det kommer som en överraskning, säger Peter Bergman (S) till tidningen Östersundsposten.
 
När nämnden försökte höja hyrorna med 30 procent för att komma till rätta med problemet motsatte sig eleverna detta, eftersom de inte ha de räknat med sådana kostnader när de började gymnasiet.
Barn- och utbildningsnämnden kommer därför att få subventionera hyrorna och detta innebär en extra kostnad för nämnden med 629 000 kronor.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Hovrättsdomen: Tvingas betala 53 000 kronor efter flytt – trodde lägenheten var uppsagd Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.