HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inga andelslägenheter i Skogsängen

Eskilstuna Det blir inga andelslägenheter i Skogsängen. Alldeles för få hyresgäster var intresserade av Eskilstuna Kommunfastigheters erbjudande.

Bostadsföretaget ville som ett av två bolag i Sverige testa den nya upplåtelseformen andelsägarmetoden. Genom att köpa sin lägenhet skulle hyresgästerna bli andelsägare i fastigheten och i stället för hyra skulle de betala en förvaltningskostnad till bostadsföretaget. Hyresgästerna skulle själva ansvara för underhållet inne i lägenheten och bostadsbolaget skulle stå för det yttre.

 –Vi prövar gärna det här för att få en blandning av upplåtelseformer inom vårt fastighetsbestånd. Dessutom ger det våra hyresgäster en möjlighet till bostadskarriär utan att behöva flytta från området, sa Birgitta Eriksson, ordförande för Kommunfastigheter till Hem & Hyra i samband med att intresseförfrågningarna skickades ut i augusti.

Läs ocksåStopp för Västerås och Eskilstunas bostadsköplaner

Men när anmälningstiden gick ut igår hade allt för få hyresgäster anmält sitt intresse så det blir inga andelslägenheter i Skogsängen.

– Vi gick ut till åttiotalet hyresgäster och hade behövt att mellan 20 och 25 procent anmälde sig men det fick vi inte. Nu blir det ingenting av det hela, säger biträdande distriktschef Lena Jannering på Eskilstuna Kommunfastigheter.

Hur tänker ni kring att hyresgästerna inte alls var intresserade av att vara med och äga sitt boende?

Läs ocksåKfast:s nybyggda bostadsrätter ska stå tomma i tre månader

– Vi har provat, vi har gett hyresgästerna chansen och vi har lärt oss något. Vissa delar av det här kan vi ta till oss och vi ska formulera något som vi ska skicka ut, säger Lena Jannering.

Läs också Uppsala och Västerås kvar i lönetoppen Årets hyror hos Kommunfastigheter klara Fredrik Elf är Kommunfastighets nya vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.