HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Inga andelslägenheter i Skogsängen

Eskilstuna Det blir inga andelslägenheter i Skogsängen. Alldeles för få hyresgäster var intresserade av Eskilstuna Kommunfastigheters erbjudande.

Bostadsföretaget ville som ett av två bolag i Sverige testa den nya upplåtelseformen andelsägarmetoden. Genom att köpa sin lägenhet skulle hyresgästerna bli andelsägare i fastigheten och i stället för hyra skulle de betala en förvaltningskostnad till bostadsföretaget. Hyresgästerna skulle själva ansvara för underhållet inne i lägenheten och bostadsbolaget skulle stå för det yttre.

 –Vi prövar gärna det här för att få en blandning av upplåtelseformer inom vårt fastighetsbestånd. Dessutom ger det våra hyresgäster en möjlighet till bostadskarriär utan att behöva flytta från området, sa Birgitta Eriksson, ordförande för Kommunfastigheter till Hem & Hyra i samband med att intresseförfrågningarna skickades ut i augusti.

Läs ocksåMamma hyrde ut olovligt till sonen: "Ingen som informerade om detta"Fotomontage med dels en silhuettbild på en kvinna, dels en bild på tre Kfast-flaggor utanför huvudkontoret.

Men när anmälningstiden gick ut igår hade allt för få hyresgäster anmält sitt intresse så det blir inga andelslägenheter i Skogsängen.

Annons

– Vi gick ut till åttiotalet hyresgäster och hade behövt att mellan 20 och 25 procent anmälde sig men det fick vi inte. Nu blir det ingenting av det hela, säger biträdande distriktschef Lena Jannering på Eskilstuna Kommunfastigheter.

Hur tänker ni kring att hyresgästerna inte alls var intresserade av att vara med och äga sitt boende?

Annons
Läs ocksåDuschade trots att kaklet var borta – nu måste mannen flytta

– Vi har provat, vi har gett hyresgästerna chansen och vi har lärt oss något. Vissa delar av det här kan vi ta till oss och vi ska formulera något som vi ska skicka ut, säger Lena Jannering.

Läs också De får högre hyra än grannarna på gården - "på tok för mycket" Uppretade andelsägare kräver 27 miljoner av Botkyrkabyggen Kfast i Eskilstuna säljer till norsk miljardär

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.