Annons

Ingen tvångsförvaltning i Tobo

Tierp Hyresgästföreningen drar tillbaka sin ansökan om tvångsförvaltning av bruksbostäderna i Tobo. Detta sedan ägaren Håkan Larsson har visat att han äger alla aktier i bolaget.
Foto: Roger Rosenlund
Samtliga parter i ärendet kring tvångsförvaltning av Tobo möttes för drygt en vecka sedan. Ägaren, Håkan Larsson, står längst bak i blå tröja.

Håkan Larsson, den senaste och nuvarande ägaren av fastigheterna längs Skolvägen, kan lägga ett av bekymren åt sidan – begäran om tvångsförvaltning är tillbakadragen. Vid mötet med Hyresnämnden för en dryg vecka sedan lovade han att återkomma med information till Hyresgästföreningen om företagets ägarbild och så har också skett.

– Grunden för vår ansökan finns inte längre kvar eftersom bristerna numera är åtgärdade och av aktieboken för Aros framgår att Håkan Larsson sedan i mars äger alla aktierna i bolaget, säger Anna Hallberg, jurist på Hyresgästföreningen i Uppsala.

När det gäller överenskommelsen med Migrationsverket är läget dock oförändrat. Tanken är att kunna ta emot upp till 150 flyktingar. Håkan Larsson vill inte spekulera i när det finns möjlighet att ta emot asylsökande i fastigheterna men tror att det kan ske ganska snart.

Ett uthyrningsförbud på ett av husen kvarstår också, i övrigt är den planerade renoveringen nästan klar.

– Vi är i slutfasen av renoveringsarbetet och vi har en dialog med Tierps kommun, säger Håkan Larsson.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.