Annons

Karta: kötiden till nyproduktion i din kommun

Nyheter I var fjärde kommun har man kunnat få en nybyggd bostad på bara några månader. Hem & Hyras karta visar hur lång kötiderna har varit till de kommunala bostadsbolagens nybyggen i hela landet.

Vd:arna för samtliga kommunala bostadsbolag utom tre har svarat på Hem & Hyras fråga om hur lång genomsnittlig kötid de har haft för nyproduktion, byggd de senaste tre åren.

I 66 kommuner har man kunnat få lägenhet med mindre än ett halvårs kö, ibland beroende på att bolagen har lottat ut kontrakt eller skapat särskilda köer för nyproduktionen. 89 kommuner har inte byggt, medan 19 kommuner hade över fem års genomsnittlig kötid. Läs mer om resultaten här.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hem & Hyras karta visar alla svar. För muspekaren över kartan för att se din kommun.

Annons
Fakta: Om undersökningen
  • Hem & Hyra frågade vd:arna i alla kommunala bostadsbolag hur lång genomsnittlig kötid de har haft till nyproduktion, byggd de senaste tre åren.
  • Svar har kommit från bolag i 274 kommuner (99% – 13 kommuner har inget eget bostadsbolag).
  • 88 av bolagen har inte byggt nya bostäder de senaste tre åren.
  • Frågan ställdes i oktober 2017.
Läs också Bostad snabbt i var fjärde kommun - om du har råd Korta kötider även i storstäderna Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.