HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Knarkgömma övervakad med dold kamera i trapphus

Malmö Mannen hade två lägenheter, en för att bo i och en för brott. Men tullen var honom på spåren. Nu döms han till åtta års fängelse efter ett storfynd av vapen och knark.
Här syns mannen på bild från tullens hemliga övervakning.

Upplägget avslöjades i höstas då polisen hittade en i sammanhanget mindre mängd narkotika i lägenheten där 30-åringen bodde. Där låg även en nyckel som ledde vidare till en andrahandslägenhet i centrala Malmö. Den var då redan satt under hemlig bevakning av tullen som misstänkte 30-åringen för narkotikabrott.

Med hjälp av en dold kamera i trapphuset dokumenterades alla som gick in i lägenheten, eller passerade förbi. På tullens film ses mannen besöka lägenheten 49 gånger och detta användes senare som bevis under rättegången. Tvårummaren i centrala Malmö fungerade som ”läggelägenhet”, en bostad vars enda syfte är att förvara saker från brott, det konstaterade polisen efter att ha sökt igenom den.

Läs ocksåHärvan kring misstänkt pedofil växer: "Har omhäktats igen"

Beslagslistan är lång: bland annat nio skjutvapen med över 400 skarpa patroner och en handgranat. Det fanns även 2,6 kilo kokain, 2,1 kilo amfetamin, 25 kilo cannabis samt 87 000 narkotikaklassade tabletter till ett värde av miljontals kronor.

Hyresgästen, 30-åringen, har berättat för polisen att han skickades från Serbien till Malmö med falska id-handlingar för att jobba av en skuld. Han skulle distribuera narkotika till flera orter i landet. Uppdragsgivarna hade ordnat en hyresrätt i södra Malmö där han kunde bo och där de stod för hyran. Sedan hyrde mannen på egen hand ”läggelägenheten” och bytte lås.

Mannen döms nu till fängelse i åtta år och sex månader, samt utvisning på livstid, för synnerligen grovt narkotika- och vapenbrott samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Läs ocksåPedofilmisstänkt har gjort vissa erkännanden – yngsta offret två år
Fakta: Hyreskontrakt och brottslighet

Så säger lagen: Om en hyresrätt i sig används för att begå brott skulle det kunna leda till att den förverkas och hyresgästen tvingas flytta.

Om det som sker påverkar omgivningen eller grannarna negativt så kan det tolkas som en störning vilket också kan leda till uppsägning.

Läs också Föreningsprofil misstänks för sexbrott – regioner kräver ökat barnskydd Hyresgästföreningen utesluter pedofilmisstänkt HGF-ledamot häktad för misstänkt våldtäkt av barn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.