Annons

Kopparstaden bryter vattendiskussion

Falun ​Kopparstaden vill inte ha någon medlingsförhandling i hyresnämnden om det dåliga vattnet i Svärdsjö. Anett Kero, en av tre hyresgäster som drivit frågan, överväger nu att istället gå till tingsrätten för att få ersättning.

​Att vattnet i Svärdsjö är dåligt är båda parter överens om men om det är tjänligt eller inte är man oense om. Kopparstaden menar att vatten går att använda utan problem eller fara för hälsan medan de tre hyresgästerna pekar på att vattnet klassats som tjänligt men med anmärkning.
– Vi kan fortfarande inte bada i vattnet, det är ju brunt och lämnar feta avlagringar efter sig. Och vi dricker det inte utan hämtar vårt dricksvatten i en lokal där det först går igenom en vattenrenare, säger Anett Kero.
De tre hyresgästerna har krävt tre månadshyror som kompensation men det vill Kopparstaden alltså inte ens diskutera.
Anett Kero funderar nu på om hon ska dra frågan till tingsrätten eller inte:
– Om jag hade en bra advokat som stöd skulle jag få vidare direkt. Men det har jag inte så jag tvekar. Jag litar inte på rättssystemet och Kopparstaden är stora och vi är små.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Försvunnen värd riskerar höga viten: "Tämligen akut ärende"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.