HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Krambo får böta 26 000 kronor

Kramfors Man ska alltid fråga om lov. Innan. Inte efteråt. Straffet blev 26 000 kronor för Krambo som helt enkelt glömde bort att ansöka om bygglovet innan man började bygga om.

Per Eriksson, vd för Kramfors bostadsbolag Krambo, fick nyligen göra avbön i tidningen Ångermanland.

Delar av en pågående ombyggnad av tak och fasad på Limstagatan är utförda utan bygglov och Krambo måste nu betala en straffavgift på över 26 000 kronor för missen.

Läs ocksåGränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande"Uteplatser i Gränby, Uppsala. Hyresgäster hotas med vräkning för partytält, staket, gammalt ogräs m m. Fatma Abu Sultan i halvfigur vänd något åt vänster framför några uteplatser, en rosa husfasad och en cykel- och gångväg omgiven av grönska.

Krambos vd förklarar det hela med vad han anser vara den mänskliga faktorn:

– Det har planerats för reparationer av taket och samtidigt behöver vi komplettera med en del fasadbeklädnad. Och i den hanteringen glömdes bygglovet helt enkelt bort.

Alternativet hade varit att riva det som tills nu satts upp. Men det vill bostadsbolaget gärna slippa. I en skrivelse förklarar man att ”det känns hårt att behöva demontera till stora kostnader som ändå bara drabbar underhållskostnader”. Eftersom bygglovet beviljades – i efterhand – väljer man hellre att bita i det sura äpplet, betala sanktionsavgiften och bygga vidare.

Läs ocksåDe flyr missionshuset i Fritsla - "Lyhört, bullrigt och kallt"

Per Eriksson medger i artikeln att det känns pinsamt att ett stort bostadsbolag som Krambo kunde göra fadäsen att glömma bort att ansöka om bygglov. Men understryker att det faktiskt är första gången sedan han blev vd för bolaget… För knappt ett år sedan…

Läs också Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Granne överklagade bryggeri – fick rätt Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.