Annons

Krambo får böta 26 000 kronor

Kramfors Man ska alltid fråga om lov. Innan. Inte efteråt. Straffet blev 26 000 kronor för Krambo som helt enkelt glömde bort att ansöka om bygglovet innan man började bygga om.

Per Eriksson, vd för Kramfors bostadsbolag Krambo, fick nyligen göra avbön i tidningen Ångermanland.

Delar av en pågående ombyggnad av tak och fasad på Limstagatan är utförda utan bygglov och Krambo måste nu betala en straffavgift på över 26 000 kronor för missen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Krambos vd förklarar det hela med vad han anser vara den mänskliga faktorn:

Annons

– Det har planerats för reparationer av taket och samtidigt behöver vi komplettera med en del fasadbeklädnad. Och i den hanteringen glömdes bygglovet helt enkelt bort.

Alternativet hade varit att riva det som tills nu satts upp. Men det vill bostadsbolaget gärna slippa. I en skrivelse förklarar man att ”det känns hårt att behöva demontera till stora kostnader som ändå bara drabbar underhållskostnader”. Eftersom bygglovet beviljades – i efterhand – väljer man hellre att bita i det sura äpplet, betala sanktionsavgiften och bygga vidare.

Annons
Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Per Eriksson medger i artikeln att det känns pinsamt att ett stort bostadsbolag som Krambo kunde göra fadäsen att glömma bort att ansöka om bygglov. Men understryker att det faktiskt är första gången sedan han blev vd för bolaget… För knappt ett år sedan…

Läs också Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Gränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande" De flyr missionshuset i Fritsla - "Lyhört, bullrigt och kallt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.