HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lägenheter ska säljas i Linköping och Markaryd

Linköping Drygt 2 000 lägenheter som förvaltas av Graflunds i Östergötland och Småland ska säljas. Detta enligt Fastighetsvärlden Idag.

Branschtidningen Fastighetsvärlden Idag hänvisar till källor som uppger att 888 lägenheter i Ryd i Linköping, 540 i området Nygård i Skäggetorp, Linköping, samt 750 lägenheter i Markaryd är till salu. Sammanlagt är det närmare 3 300 lägenheter på en rad orter i landet som ska säljas.

Lägenheterna i Linköping och Markaryd ägs av Obligo, tidigare Acta, medan Graflunds sköter uthyrning, underhåll och övrig förvaltning.

Annons
Läs ocksåVictoria Park och Markaryds kommun samarbetar kring trygghetsboende

Anledningen till den planerade försäljningen ska vara att fastighetsägaren pressas av banker som lånat ut pengar när Acta köpte många bostäder och affärlokaler för några år sedan. Två stora lån ska skrivas om nästa år och enligt Fastighetsvärlden Idag är det inför detta som husen ska säljas.

Annons
Läs också Hyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd Rosie drabbades av grannens vattenskada Uppgifter: Fastighetsköp i Hammarkullen blir inte av Sabah skördar närodlat i miljonprogrammet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.