HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Victoria Park och Markaryds kommun samarbetar kring trygghetsboende

Kronoberg Efter sommaren planerar Victoria Park och Markaryds kommun att renovera och anpassa två fastigheter i Strömsnäsbruk för att skapa ett tryggt boende för äldre.

Totalt handlar det om 19 lägenheter som ingår i den gemensamma satsningen på trygghetsboende för äldre. I första hand hyresgäster som är 70 år och uppåt.

Under förutsättning att tillräckligt många hyresgäster är intresserade renoverar Victoria Park lägenheterna. De ska tillgänglighetsanpassas och få nya ytskikt, köksinredning och badrum. Även fastighetens fasad och utemiljön ska rustas upp.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Samtidigt totalrenoverar kommunen grannfastigheten med nya gemensamhetslokaler i form av matservering, hobbyrum och andra lokaler för samvaro. Det kommer även finnas en trygghetsvärd på plats under dagtid. Kommunens service riktar sig primärt till hyresgästerna men lokalerna kommer även användas för kommunens ordinarie verksamhet. Kommunen och Victoria Park ansvarar för var sin del av konceptet.

Annons

– Vi tror att det här är en bra grej för oss och en bra grej för Markaryds kommun. Vi vet att behovet finns. Fler och fler bor hemma länge och vi tror att det finns ett stort intresse att bo attraktivt med möjlighet till aktiviteter med sina grannar. Jag tror att det kommer bli jättebra för dem som ska bo där, säger Per Ekelund, vd för Victoria Park.

Efter sommaren ska ett hyresgästunderlag vara klart.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

– Då bör vi veta om intresset är tillräckligt stort. Jag hoppas och tror det men det är bra att vara säker innan man sätter igång. Finns intresset så påbörjar vi detta direkt efter sommaren och jobbar på fortlöpande, säger Per Ekelund.

Annons

Markaryds kommun har inget kommunalt bostadsbolag. Victoria Park äger beståndet som tidigare var kommunala Markarydsbostäder och är den största privata aktören i kommunen.

Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.