Annons

Lena vet allt om Bojsenburg

Falun ​Det är inte svårt att få Lena Jons att svara på frågor eller få henne att berätta om allt som händer i Bojsenburg men att få skriva det i tidningen det är inte lika lätt ...

Lena bjuder på kaffe och ”världens dyraste muffins” som hon köpte av ett par småpojkar som sålde vid dörren. Hon talar gärna och skrattar mycket men allt som oftast skjuter hon in sitt förbehåll: det där får du inte skriva! Det brukar bli så när journalister intervjuar branschfolk. Så därför inget om katter mer än att Oskar är en mogen kattkille som helt enkelt spatserade in till Lena för sju år sedan:

Annons
– Han hade inget halsband och ingen märkning och jag sa nej flera gånger när han kom men till slut fick han stanna.
 
Lena har utifrån Oskars vanor slutit sig till att han kommer från ett hyreshus, han vill gå in genom porten och inte via uteplatsen.
Han är inte rädd för hundar och han gillade barn tills han fick ett par fotbollar för mycket på sig när han ville vara med och leka.
När vi träffas ligger Oskar och vilar, kommer in och äter och försvinner ut. Tji foton tillsammans med matte alltså!
Till skillnad från sin katt är det inte ofta Lena slår sig till ro, alltid finns det någon aktivitet som ska planeras eller utvärderas.
– Allt vi gör i den lokala hyresgästföreningen har fokus på barnen. Många familjer tar sig inte härifrån och då är det viktigt att det händer saker, säger Lena och visar planerin­gen som hänger på dörren till arbetsrummet.
Där finns allt som ska hända på den stundande Bojsenkarnevalen på små lappar. I år skjuter värden Kopparstaden till litet extra som tack för att hyresgästerna stått ut med oredan under installationen av fjärrvärme.
 
Efter karnevalen väntar loppis, barnens konstdag, den enda rena vuxenaktiviteten, ljusstöpningen, och luciafirande. Till det kommer gårdsombuds-, styrelse- och bomöten och helst ska det bli två nummer till av Bojsenbladet som Lena skriver, fotograferar och layoutar:
– Vi har badplats, nära till affärer, vårdcentral och bussar till centrum. Det är verkligen ett kanonområde, säger Lena. Och det fick jag skriva!

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Kommunala hyresrätter kan bli bostadsrätter i Falun – "Gud förbjude att det här lyckas" Bostadsbrist ger fusk med studentlyor – förfalskat intyg ledde till polisanmälan Parker otryggast för Rikshems hyresgäster i Västerås Rikshem undersöker tryggheten i sina områden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.