Annons

Lundbergs säljer alla sina lägenheter i Katrineholm

Katrineholm Fastighetsbolaget D. Carnegie & Co köper 717 lägenheter i Katrineholm av L E Lundberg och Karlsson & Wingesjö. Lundbergs fastighetsskötare får följa med till det nya bolaget.

– Jag hoppas att hyresgästerna inte kommer att märka någonting. Det kommer att vara samma fastighetsskötare och kontoret är kvar. Det som har framkommit under diskussionerna med Carnegie är att man vill förvalta fastigheterna på det sätt som har gjorts förut, säger Peter Whass, vd på Fastighets AB L E Lundberg.

Bakgrunden till försäljningen är att Lundbergs vill fokusera på färre städer och på nyproduktion. Bolaget har tittat på möjligheten att sälja under en tid, men tyckte att det var viktigt att hitta rätt köpare.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Vi känner mycket för våra fastigheter och har en lång historia i Katrineholm. Vi ville ha en köpare som är långsiktig. Och i det här läget tror vi att det är bättre för alla, även hyresgästerna, att det kommer in en ny aktör som vill satsa på Katrineholm, säger Peter Whass.

Annons

D. Carnegie & Co skriver i ett pressmeddelande att fastigheterna de köper är i mycket gott skick och kommer att kräva små investeringar, förutom sådana renoveringar som de kan ta ut högre hyror för. Bolaget lyfter fram att lägenheterna ligger centralt i Katrineholm och att det bara tar 50 minuter med snabbtåg till centrala Stockholm. Carnegie har sedan tidigare bostadshus i Eskilstuna, Strängnäs, Uppsala och Storstockholmsområdet. 

D. Carnegie & Co tar över som ägare 2 maj.

Läs ocksåHyreshus får nya hemliga ägare

Läs mer om den nya ägarens planer för fastigheterna och hur det påverkar hyresgästerna här:

Annons

”Ingen kommer att bli tvingad att få sin lägenhet renoverad”

Läs också Albyberget – hyresgästerna blev en handelsvara Mimers försäljning i Västerås blev inte så illa som hon trodde De blev utan spis i en månad FN-rapportörer varnar för Hembla som fastighetsägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.