Annons

Hyreshus får nya hemliga ägare

Huskvarna Lundbergs säljer fyra hyreshus i Huskvarna i en affär värd cirka 100 miljoner kronor. Men de nya ägarna vill än så länge inte avslöja vilka de är.
Foto: Sofia Andersson, M&F Foto
Lundbergs säljer hyreshusen i kvarteret Laxen 10 i Huskvarna.

Utmed Tormenåsgatan i Huskvarna har Lundbergs fyra stycken hyreshus med totalt 69 lägenheter. Här får hyresgästerna snart en ny hyresvärd. Om drygt en månad, den siste mars i år, övergår fastigheterna i kvarteren Björnen 10 och Laxen 10 till nya ägare.

Men vilka som tar över hyreshusen och vad som är deras planer är än så länge hemligt.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

— De vill inte ge sig till känna förrän de har tillträtt fastigheterna. De vill inte lämna ifrån sig namn eller några kontaktuppgifter, du får respektera det, säger mäklaren, som inte heller vill framträda med sitt namn.

Annons

Enligt Lundbergs är köparen Tegula Björnen Laxen AB, men något bolag med det namnet finns ännu inte registrerat.

— Det är ett nybildat bolag som tre privatpersoner står bakom, varav två stycken har ägt fastigheter sedan tidigare, säger Johan Ladenberg, vice vd på Lundbergs fastigheter.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

Orsaken till försäljningen är att Lundbergs vill koncentrera sitt fastighetsinnehav till centrala Jönköping, där bolaget har drygt 600 hyreslägenheter.

Annons

— De här fastigheterna ligger i Huskvarna och vi har vårt större bestånd i centrala Jönköping så det är av att förvaltningsmässiga skäl. Det är bättre för oss att koncentrera oss på vårt bestånd där, förklarar Johan Ladenberg.

Läs också Unga lockas till Kvarnbacken Klart med nya Norrköpingshyror Skötsel påverkar Norrköpingshyror Bankpalats ska få nya bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.