HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Medlemsantalet i Region Mitt fortsätter att öka

Örebro För andra året i rad ökade medlemsantalet i Region Mitt med över 800 personer.
Roland Pipenburg sitter vid sitt skrivbord.
Foto: Mattias Frödén
Det är svårt att peka ut någon direkt orsak till att Region Mitts medlemsantal fortsätter att öka, menar Roland Piepenburg.

Vid årsskiftet hade Region Mitt, som omfattar länen i Dalarna, Södermanland, Örebro och Värmland, 64 954 medlemmar. Det är en ökning med 844 medlemmar jämfört med 2017 – som också var ett bra år. 2017 ökade medlemsantalet med 892 personer.

– Det är svårt att peka ut någon direkt orsak till ökningen, men vi får se det som att Hyresgästföreningen i regionen gör ett bra arbete. Till exempel märker man det genom att våra handläggare får allt färre klagomål på det de gör. Vi har helt enkelt vässat organisationen, säger Roland Piepenburg, regional chef för medlemsrekryteringen.

Läs ocksåHyresgästföreningen tappar 2750 medlemmar

Generellt gäller att omsättningen på medlemmar är stor i Hyresgästföreningen. I Region Mitt värvades till exempel lite över 10 400 nya medlemmar under fjolåret – samtidigt som nära 9 570 personer lämnade föreningen. Det gjorde att ökningen stannade på 844 personer under 2018.

Men allt färre lämnar Hyresgästföreningen Region Mitt.

– Under den senaste femårsperioden har vi lyckats sänka antalet utträden med totalt 2 000 personer, berättar Roland Piepenburg.

Läs ocksåMedlemsökning i Region Mitt

Om du tittar på 2018, är det några län eller kommuner som sticker ut särskilt?

– Det vi kan se är att Örebro och Dalarnas län ökade något mer än de två andra länen. Men även här är det svårt att säga vad det beror på. Det kan vara rena tillfälligheter.

Och vad är målet för 2019?

Läs ocksåStörst ökning i region Mitt – nästan 900 fler medlemmar

– Vårt mål är att öka medlemsantalet med 500 och vi kommer att jobba på samma sätt som tidigare. Vi fortsätter att försöka nå ut till våra medlemmar och tala om för dem vilka resultat vi har nått i hyresförhandlingarna och vad vi gör i stort. Det här är något som vi hela tiden behöver arbeta med, säger Roland Piepenburg.

Läs också Pensionerade medarbetare gästade regionkontoret Kolla din "Attefallshyra" - okända regeln kan sänka den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.