HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Medlemsökning i Region Mitt

Dalarna Medlemmarna i Hyresgästföreningen Region Mitt blir fler. Sista oktober var ökningen 377 medlemmar sedan årsskiftet. Och ännu fler ska det bli innan året är slut, enligt regionens chef för medlemsrekrytering.
Foto: Anna Rytterbrant
Värvningen av medlemmar har gått bra under 2018. Antalet medlemmar ökar i Region Mitt.

Sista oktober hade Hyresgästföreningen Region Mitt som består av länen Dalarna, Södermanland, Värmland och Örebro 64 487 medlemmar. Sedan årsskiftet är det en ökning med 377 personer.

– Än mer spännande blir det om man jämför med samma period förra året. Sedan dess har vi blivit 718 fler. Så kan vi fortsätta hålla samma takt som nu så kommer vi få en ökning på runt 600 under 2018, det brukar nämligen vara en lite lägre takt i december, säger Roland Piepenburg som är chef över medlemsrekryteringen i Region Mitt.

Läs ocksåPeter blev sjuk i lägenheten

Vad beror ökningen på?
– Det är alltid svårt att analysera sådant. Men med tanke på den kampanj vi drev inför valet mot marknadshyror och att det förde med sig att vi syntes mer i både media och bostadsområden, så tror jag att det är en bidragande faktor tillsammans med att våra värvare var ute fler timmar i samband med det.

Vad betyder det för föreningen att medlemsantalet ökar?
– Det här kan låta lite klyschigt, men det ger en större legitimitet för föreningens och våra frågor när vi ser att fler medlemmar vill vara med. Det borde ge både anställda och förtroendevalda en större självsäkerhet och råg i ryggen i att vi driver relevanta frågor och betyder mycket för många.

Hur ser ökningen ut mellan de fyra länen som ingår i Region Mitt?
– Det är faktiskt väldigt jämnt i år. Inget län sticker ut utan ökningen återfinns i alla våra län.

Läs ocksåVärsta värden i Örnsköldsvik: Vi ska bli bättre
Läs också Hyresskuld efter renovering gav kortare uppsägningstid Öbos jakt på svartuthyrare – 500 har blivit av med sina lägenheter Lyckad satsning gör Nolby tryggare igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.