Annons

Medlemsökning i Region Mitt

Dalarna Medlemmarna i Hyresgästföreningen Region Mitt blir fler. Sista oktober var ökningen 377 medlemmar sedan årsskiftet. Och ännu fler ska det bli innan året är slut, enligt regionens chef för medlemsrekrytering.
Foto: Anna Rytterbrant
Värvningen av medlemmar har gått bra under 2018. Antalet medlemmar ökar i Region Mitt.

Sista oktober hade Hyresgästföreningen Region Mitt som består av länen Dalarna, Södermanland, Värmland och Örebro 64 487 medlemmar. Sedan årsskiftet är det en ökning med 377 personer.

– Än mer spännande blir det om man jämför med samma period förra året. Sedan dess har vi blivit 718 fler. Så kan vi fortsätta hålla samma takt som nu så kommer vi få en ökning på runt 600 under 2018, det brukar nämligen vara en lite lägre takt i december, säger Roland Piepenburg som är chef över medlemsrekryteringen i Region Mitt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad beror ökningen på?
– Det är alltid svårt att analysera sådant. Men med tanke på den kampanj vi drev inför valet mot marknadshyror och att det förde med sig att vi syntes mer i både media och bostadsområden, så tror jag att det är en bidragande faktor tillsammans med att våra värvare var ute fler timmar i samband med det.

Annons

Vad betyder det för föreningen att medlemsantalet ökar?
– Det här kan låta lite klyschigt, men det ger en större legitimitet för föreningens och våra frågor när vi ser att fler medlemmar vill vara med. Det borde ge både anställda och förtroendevalda en större självsäkerhet och råg i ryggen i att vi driver relevanta frågor och betyder mycket för många.

Hur ser ökningen ut mellan de fyra länen som ingår i Region Mitt?
– Det är faktiskt väldigt jämnt i år. Inget län sticker ut utan ökningen återfinns i alla våra län.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.