HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Störst ökning i region Mitt – nästan 900 fler medlemmar

Södermanland Hyresgästföreningen region Mitt växte med 892 medlemmar förra året. Det är den största ökningen i hela landet.
Roland Piepenburg, enhetschef för medlemsutveckling på Hyresgästföreningen i region Mitt, är glad över att regionen har växt med 892 medlemmar under 2017.

Orsaken till ökningen är framför allt att fler och fler väljer att stanna kvar som medlemmar i region Mitt, där Södermanlands, Dalarnas, Värmlands och Örebro län ingår.

– Tidigare har vi värvat väldigt många nya medlemmar, men nu fokuserar vi mer på att behålla de vi har. Det gick väldigt bra 2017 och jag känner mig jättenöjd, säger Roland Piepenburg, enhetschef för medlemsutveckling på Hyresgästföreningen i region Mitt.

Läs ocksåJuristen lättade ankar

Antalet medlemmar växte under 2017 från 63 218 till 64 110 personer, vilket var något mindre än det uppsatta målet att öka med 1000 medlemmar. 2016 ökade medlemsantalet med 197 personer.

– Vi hade satt ett väldigt högt mål för 2017 och nådde nästan ända fram. 2018 satsar vi på att öka med 600 medlemmar, säger Roland Piepenburg.

Hur resonerade ni när ni satte målet för 2018?
– Vi tycker att det finns potential i regionen att fortsätta öka medlemsantalet, men samtidigt är det viktigt att inte öka invärvningen för fort, för då blir det en större andel som säger upp medlemskapet. Det gäller att skynda långsamt och vi tänker oss att succesivt öka med 500-600 medlemmar per år de närmste åren.

Läs ocksåMånga ville diskutera Krylbo

Gör ni något särskilt för att behålla medlemmar?
– Det är svårt att ringa in exakt vad det är, allt sammantaget spelar in, men ska man peka på något tror jag att vi har blivit bättre på att förmedla vad vi gör för någonting. Merparten av medlemmarna är aldrig i direktkontakt med oss, och det är viktigt att även de som aldrig behöver ta hjälp av oss känner att de har gjort rätt val, säger Roland Piepenburg.

Antalet medlemmar i Hyresgästföreningen i hela landet ökade 2017 för fjärde året i rad.

Läs också Fotboll och politik sätter fart på sommaren i region Mitt De representerar region Mitt på förbundsstämman Omval och motionsnej

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.