Annons

Nu byggs det igen i Smedjebacken

Smedjebacken ​1963-65 byggdes fem flerfamiljshus på Nordlandervägen och Hovslagargatan i Smedjebacken. De revs 2005 men har nu ersatts av två trähus med 12 lägenheter. Nu har de första hyresgästerna flyttat in.

​Lägenheterna, tvåor och treor, är relativt små, 49 respektive 63 kvadratmeter. I badrummet finns både tvättmaskin och tumlare och i köket en avfallskvarn och hällspis. Garage ingår också i hyran och en 12 kvadratmeters altan eller balkong.

Annons
Hyran på 6 700 kronor för en trea är helt okej tycker Monika Boström och hennes man Gunnar som flyttade in för ett par veckor sedan.
– Ja, med tanke på lägenhetens standard och allt som ingår så är det skäligt tycker jag, säger Monika. Speciellt förtjust är jag i allt björkträ och den stora altanen.
1 000 lägenheter har rivits i Smedjebacken sedan 1992, däribland lägenheterna i de fem husen på Nordlandervägen. Men Bärkehus vd Rolf Bergkvist ser inget konstigt med att man nu bygger nytt på den tomt där man rev för bara tre år sedan:
– Läget är perfekt och nu minskar inte folkmängden längre så det kan byggas igen. De pensionärer som flyttat in lämnar dessutom billiga villor på marknaden så det är också positivt.
Smedjebackens kommun bygger husen som man hoppas ska bli fler. Bärkehus sköter förvaltningen.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Här får du lägenhet direkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.