Annons

Ny ägare till fastigheter i Sågmyra

Falun ​Konkursförvaltaren har till slut lyckats sälja de sju fastigheter i Sågmyra som ägts av konkursade Vidåsbostäder. Köpare är Lexator förvaltning med adress Morgongåva i Uppland.

​Det har som Hem & Hyra tidigare berättat varit ett tungt år för hyresgästerna i Sågmyra. För ett år sedan slutade värmepanna efter värmepanna att fungera i husen av brist på pellets. Falu kommun fick rycka in för att hyresgästerna skulle slippa frysa.

I februari i år tog hyresnämnden beslut om tvångsförvaltning sedan hyresgästerna tagit kontakt med Hyresgästföreningen vars jurist Marie Hammerin-Söderström kallade till möte med kommunen och de boende och sedan drev frågan till hyresnämnden.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kommunens fastighetsbolag Kopparstaden tog över som förvaltare och har varit det fram till att pengarna tog slut.  Vidåsbostäders gick i konkurs i juni och ett par månader in på hösten var det tomt i konkursboets kassa.

Annons

Men nu är alltså en försäljning klar. Lexator är enligt siten ratsit.se ett kommanditbolag som ägs av far och son, Hans, 86 år och Lars-Olof Persson, 50 år. Hans Persson säger till Hem & Hyra att han inte känner till affären och att hans son ”satt sig i bilen och åkt någonstans och inte kan nås”.

– Jag tillhör den där generationen som inte bryr mig så mycket längre, säger Hans Persson.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

 

Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.