Annons

Nytt grus i Nya Byns maskineri

Avesta Återigen surrar ryktena i Krylbo. Sant är att Nya Byn Krylbo AB har skulder och stora trovärdighetsproblem, de danska förvaltarna har fått sluta och uthyrningen haltar.
Nya Byn, tidigare Rivella, har fortfarande mycket grus i sitt maskineri. Arkivbild från när hyresnämnden synade förvaltningen, bland annat hur snöröjningen sköttes, i mars i fjol. Foto: LENA MATTSSON

I måndags slutade de danska förvaltare som funnits med sedan tiden då företaget hette Rivella. Personalen på uthyrningen är nyanställd och oerfaren, hemsidan ligger nere och de renoveringsarbeten som gjorts lämnar mycket övrigt att önska.

Hem & Hyra har talat med flera av varandra oberoende källor som alla bekräftar bilden av en hyresvärd med problem. Nya Byn saknar förtroende hos lokala firmor och har svårt att få krediter, de renoveringar som gjorts är inte fackmannamässigt utförda och liknar mest kosmetika.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Jag lider med hyresgästerna, det är de som får sitta emellan. Nu när de danska förvaltarna lämnat Krylbo får personalen som är kvar ännu mer att göra och därmed ännu svårare att hinna med och även det drabbar hyresgästerna, säger de Hem & Hyra talat med.

Annons

Den ordinarie personalen på kontoret i Krylbo är sjukskrivna och föräldralediga och de nyanställda har svårt att ge den service hyresgästerna efterfrågar.

Nästa vecka väntas företagets vd Christian Kirkman-Möller till Krylbo för att på plats tala med personalen om framtiden.

Annons
Läs ocksåKlart med åtgärdspaket för "slumområde" i Krylbo

Hem & Hyra har i dag inte lyckats nå Christian Kirkman-Möller för en kommentar. I en artikel om företagets dåliga ekonomi som publicerades i september var han trots allt mycket positiv inför framtiden och spådde bland annat att alla företagets lägenheter skulle vara uthyrda nästa år.

Läs också Avtal klart med KrylBostäder KrylBostäder lämnar hyresförhandling Brand i Nya Byns kontor Vd svarar Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.