HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Brand i Nya Byns kontor

Avesta Natten till lördag utbröt en brand i den fastighet på Mejerigatan i Krylbo där Nya Byn har sitt kontor. Ett fyrtiotal hyresgäster i huset fick evakueras men ingen person skadades. Polisen menar att branden var anlagd.
Foto: Lena Mattsson
En brand utbröt i helgen i Nya Byns kontor på Mejerigatan i Krylbo.

I ett mail till Hem & Hyra skriver bostadsföretagets vd Christian Kirkman-Möller att kontoret fått rökskador och att man på grund av lukten bland annat fått måla om i lokalerna:

– Vår bokföring och annat administrativt material klarade sig utan skador. Vi gör backuper varje dag både elektroniskt och på papper så det är ingen fara.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

I källaren förvarades också en del papper men inte heller där uppkom några skador enligt Kirkman-Möller.

Polisen har enligt honom ännu ingen helhetsbild om hur branden uppstått men man vet redan nu att den var anlagd.

Annons

Ordföranden i Hyresgästföreningen i Avesta, Bo Brihler, säger till Hem & Hyra att det så klart går många rykten om händelsen men att få medlemmar hört av sig till honom i samband med händelsen.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Hyresgästerna kunde återvända till sina hem på lördagen efter att ha fått bo på hotell resten av lördagsnatten.

 

Annons

 

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt
Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.