Annons

Brand i Nya Byns kontor

Avesta Natten till lördag utbröt en brand i den fastighet på Mejerigatan i Krylbo där Nya Byn har sitt kontor. Ett fyrtiotal hyresgäster i huset fick evakueras men ingen person skadades. Polisen menar att branden var anlagd.
Foto: Lena Mattsson
En brand utbröt i helgen i Nya Byns kontor på Mejerigatan i Krylbo.

I ett mail till Hem & Hyra skriver bostadsföretagets vd Christian Kirkman-Möller att kontoret fått rökskador och att man på grund av lukten bland annat fått måla om i lokalerna:

– Vår bokföring och annat administrativt material klarade sig utan skador. Vi gör backuper varje dag både elektroniskt och på papper så det är ingen fara.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I källaren förvarades också en del papper men inte heller där uppkom några skador enligt Kirkman-Möller.

Polisen har enligt honom ännu ingen helhetsbild om hur branden uppstått men man vet redan nu att den var anlagd.

Annons

Ordföranden i Hyresgästföreningen i Avesta, Bo Brihler, säger till Hem & Hyra att det så klart går många rykten om händelsen men att få medlemmar hört av sig till honom i samband med händelsen.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Hyresgästerna kunde återvända till sina hem på lördagen efter att ha fått bo på hotell resten av lördagsnatten.

 

Annons

 

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.