HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Örebrobostäder säljer 306 studentbostäder

Örebro Örebrobostäder vill sälja 306 studentbostäder till den privata hyresvärden Svenska Studenthus.

Örebrobostäder, Öbo, har skrivit på ett försäljningsavtal med Svenska Studenthus som redan äger 285 studentbostäder i närheten av Campus. En del av avtalet innebär att Svenska Studenthus även tilldelats markanvisning av Örebro kommun.

Affären gäller 306 studentbostäder på Tybblegatan 88-112. Och tillträde är tänkt att ske efter sommaren.
Men först måste Öbos styrelse och Örebro kommunfullmäktige godkänna affären.

Hem & Hyra har tidigare berättat att det är kommunstyrelsen som gett Öbo tillåtelse att sälja lägenheterna. Redan då riktade både Vänsterpartiet i Örebro och Hyresgästföreningen kritik mot beslutet att låta Öbo sälja lägenheterna.

En kritik som kvarstår.

– Vi är emot utförsäljningar av det här slaget främst eftersom vi är rädda att det kommer leda till en ännu värre brist på studentbostäder i framtiden. Staten går in med stöd för att kommunerna ska bygga fler studentbostäder, men Örebro vill sälja sina. Det är inget bra. Men jag är rädd att vi är det enda partiet som vill stoppa, säger Vänsterpartiets oppositionsråd Murad Artin i ett pressmeddelande.

I samband med försäljningen erhåller köparen två markanvisningar av Örebro kommun, en i Södra Ladugårdsängen och en vid Ekersvägen. Vid Ekersvägen äger Örebrobostäder en del av marken. Sammanlagt handlar det om mark för cirka 200-300 lägenheter.

– Markanvisningarna var en förutsättning i försäljningen och vi är glada att tillsammans med Örebrobostäder kunna erbjuda köparen Svenska Studenthus en större möjlighet att utveckla sitt fastighetsbestånd i Örebro, säger Erik Blohm, exploateringschef på Örebro kommun i ett pressmeddelande från Öbo.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.