HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Orolig framtid för Hultsfreds bostäder

Kalmar Förra året gjorde Hultsfreds bostäder en vinst på 5,4 miljoner. Men risken är stor att den goda utveckligen nu vänder. Migrationsverket har nämligen börjat säga upp sina lägenheter hos bostadsbolaget.

Bostadsbolaget redovisade under 2017 en vinst på nära 5,4 miljoner kronor. Betydligt mer än året dessförinnan, som visade ett underskott på 2,6 miljoner kronor året.

Läs ocksåGlömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljonBrandskadade väggar inne i lägenhet.

Vinsten beror på att Migrationsverket är en stor kund hos Hultsfreds bostäder. I bostadsbolagets senaste årsredovisning, framgår det dock att de räknar med hyresförluster på närmare åtta miljoner kronor innevarande år och framåt.  

Annons

– Migrationsverket har i dagsläget sagt upp 50 av 200 lägenheter som de hyr av oss. Det kan komma nya uppsägningar under hösten och då blir det ett rejält hyresbortfall som vi måste hantera, säger Nicke Wainebro, vd för Hultsfreds bostäder till Barometern.

Han räknar med att resultatet under 2018 kommer vända från plus till minus. Uppsägningarna av lägenheter kan komma att innebära att Hultsfreds bostäder tvingas riva en del av de fastigheter som Migrationsverket lämnar. Kostnaderna för att renovera dem anses alltför stora. 

Annons
Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"
Läs också Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.