Annons

Orolig framtid för Hultsfreds bostäder

Kalmar Förra året gjorde Hultsfreds bostäder en vinst på 5,4 miljoner. Men risken är stor att den goda utveckligen nu vänder. Migrationsverket har nämligen börjat säga upp sina lägenheter hos bostadsbolaget.

Bostadsbolaget redovisade under 2017 en vinst på nära 5,4 miljoner kronor. Betydligt mer än året dessförinnan, som visade ett underskott på 2,6 miljoner kronor året.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vinsten beror på att Migrationsverket är en stor kund hos Hultsfreds bostäder. I bostadsbolagets senaste årsredovisning, framgår det dock att de räknar med hyresförluster på närmare åtta miljoner kronor innevarande år och framåt.  

Annons

– Migrationsverket har i dagsläget sagt upp 50 av 200 lägenheter som de hyr av oss. Det kan komma nya uppsägningar under hösten och då blir det ett rejält hyresbortfall som vi måste hantera, säger Nicke Wainebro, vd för Hultsfreds bostäder till Barometern.

Han räknar med att resultatet under 2018 kommer vända från plus till minus. Uppsägningarna av lägenheter kan komma att innebära att Hultsfreds bostäder tvingas riva en del av de fastigheter som Migrationsverket lämnar. Kostnaderna för att renovera dem anses alltför stora. 

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.