HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Orolig framtid för Hultsfreds bostäder

Kalmar Förra året gjorde Hultsfreds bostäder en vinst på 5,4 miljoner. Men risken är stor att den goda utveckligen nu vänder. Migrationsverket har nämligen börjat säga upp sina lägenheter hos bostadsbolaget.

Bostadsbolaget redovisade under 2017 en vinst på nära 5,4 miljoner kronor. Betydligt mer än året dessförinnan, som visade ett underskott på 2,6 miljoner kronor året.

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater

Vinsten beror på att Migrationsverket är en stor kund hos Hultsfreds bostäder. I bostadsbolagets senaste årsredovisning, framgår det dock att de räknar med hyresförluster på närmare åtta miljoner kronor innevarande år och framåt.  

– Migrationsverket har i dagsläget sagt upp 50 av 200 lägenheter som de hyr av oss. Det kan komma nya uppsägningar under hösten och då blir det ett rejält hyresbortfall som vi måste hantera, säger Nicke Wainebro, vd för Hultsfreds bostäder till Barometern.

Han räknar med att resultatet under 2018 kommer vända från plus till minus. Uppsägningarna av lägenheter kan komma att innebära att Hultsfreds bostäder tvingas riva en del av de fastigheter som Migrationsverket lämnar. Kostnaderna för att renovera dem anses alltför stora. 

Läs ocksåNy granskning: Bra betyg och trångbodd - fullt möjligt
Läs också Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare Lilafärgat hår gav skadestånd Ny styrelse efter skakig tid

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.