Annons

Över 6 000 skrev på för att stoppa försäljning av Albyberget

Botkyrka En folkomröstning för att stoppa försäljningen av 1 300 lägenheter på Albyberget. Det är kravet när botkyrkabor lämnade över namnlistor med 6 500 namn.

Emma Dominguez och många andra frivilliga arbetade ända in i slutet för att få ihop de 6 500 namn som krävs för att politikerna i Botkyrka ska ta upp frågan om det ska bli en folkomröstning eller ej.
– Det var sjukt jobbigt att få ihop alla namnen och vi fick in de sista i går eftermiddag. Nu hoppas jag politikerna lyssnar och att det blir en folkomröstning om Botkyrkabyggen ska sälja 1 300 lägenheter på Albyberget, säger Emma Dominguez, som varit drivande i arbetet för att få in namnen.

Lådorna med namnlistorna överlämnades till kommunalrådet i Botkyrka kommun Katarina Berggren, S, som hela tiden har hävdat att lägenheter måste säljas för att kommunen ska ha råd att renovera miljonprogrammet och bygga nytt.
– Nu ska kommunens valnämnd gå igenom namnlistorna noggrant och se så att alla namn stämmer och att det är rätt antal. Är det rätt antal namn kommer vi att ta frågan om en folkomröstning i fullmäktige den 26 juni, då vi ska ta upp frågan om försäljningen, säger Katarina Berggren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen Jannika Ojeda-Meftah, tycker att Botkyrkabyggen har varit dåliga på att ha en dialog med hyresgästerna på Albyberget.
– Det bor flera tusen där men det kom bara in 450 på de mötena som var. Sedan informerade de bara på svenska vilket är en stor brist när det bor många människor med annat modersmål, säger hon.

Annons

Katarina Berggren, håller med om att det borde informerats på flera språk och säger att det är något som de måste tänka på i framtiden.
– Men sedan tycker jag att det har varit rätt mycket informationsmöten, inte bara vi har haft det utan även till exempel Hyresgästföreningen, säger hon.

Är det korrekt antal röster som krävs för en folkomröstning så måste 21 av de 61 ledamöterna i kommunfullmäktige rösta ja till en folkomröstning eller lägga ner sin röst för att det sedan ska bli en folkomröstning.
– Vi kommer att försöka påverka politikerna så att de rösta ja, säger Emma Dominguez.

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

 

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Morddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.