Annons

Övikshem bygger nytt i centrala Örnsköldsvik

Örnsköldsvik Första februari 2017 kommer hyresgästerna kunna flytta in i det åtta våningar höga huset med 29 lägenheter. I det hetaste området just nu - inre hamnen med "Foppa" som granne.
Foto: Pressbild/Övikshem

Styrelsen för AB Övikshem har idag tagit beslut om att upphandla 29 nyproducerade lägenheter med placering i inre hamnen, centralt i Örnsköldsvik.

– Under upphandlingen av byggnation och mark visade det sig att det är ont om byggbar mark i centrala Örnsköldsvik, och i slutändan var det bara en leverantör som valde att delta i upphandlingen. Efter dialog inkom ett anbud som motsvarade våra krav på nyproduktion och vi har idag ingått avtal med Peab Sverige AB som bygger fastigheten, säger Anna-Karin Eriksson, vd för Övikshem.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Fastigheten belägen i hamnkvarteret kommer bli 8 våningar hög och inrymma totalt 29 lägenheter i storlek från 2:or på cirka 58 kvadratmeter till 4:or på cirka 88 kvadrat.

Lägenheterna blir modernt utformade med parkettgolv i alla utrymmen utom badrum som helkaklas och utrustas med golvvärme och tvättutrustning. Lägenheter ovan markplan får även inglasade balkonger på 12 kvadratmeter.

Annons

Övikshem tycks ha varit extra noggranna när det gäller köpesumman av marken. En grundlighet som kan bottna i de politiska och mediala diskussioner kring Östersundshems markköp av Peab i Östersund som pågick under ett par års tid. Många ansåg att det kommunala bostadsbolaget betalade ett alltför högt pris för Peabs mark.

Läs ocksåEmma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut”En kvinna med glasögon, gröna ögon, rött hår och piercing i näsan, samt ett nybyggt hus i gammal stil.

– Övikshem ville förvissa sig om att göra en bra affär rent ekonomiskt och därför lät Övikshem, helt i enlighet med vad som framgick av upphandlingsdokumenten, göra en oberoende värdering av Peabs anbud/erbjudande innan beslut fattades och avtal ingicks. Denna visade att anbudet motsvarade marknadsvärdet på orten, säger Anna-Karin Eriksson.

Byggtiden beräknas till cirka 1,5 år, och inflyttning kommer att ske 1 februari 2017.

Annons

Från och med våren 2016 finns möjlighet att anmäla intresse till dessa nyproducerade lägenheter via Övikshems webbplats.

Läs ocksåHär "röstar" Storviksborna inför nybygge
Läs också Tvisten avgjord – så blir nya hyran i Övik Stefans granne spred skräck i huset: "Vi vågade inte gå ut" Lars skräck när värden vägrade höja värmen: "kan förlora andra benet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.