HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Pengar till simskola och café

Nyheter Hyresgästföreningens ungdomsstipendium går i år till tre projekt från Höstbo, Mjölby och Tierp.
Föreningen delar varje år ut pengar till olika projekt som anses stärker ungdomars levnadsvillkor runtom i landet. I år kom det in fem ansökningar och en jury bestående av ordförande Barbro Engman, förbundschef Jan Johnsson och Silla Odhnoff, ansvarig för lokalt utvecklingsarbete, valde ut vinnarna som får 15 000 kronor vardera.
 
Motiveringen lyder: ”För att de på ett genomtänkt och tydligt sätt har beskrivit hur de ska ta vara på engage-mang hos barn och ungdomar i sina respektive bostadsområden .  De har också en långsiktig strategi för en fortsatt verksamhet när projektet är avslutat”.
 
De vinnande bidragen är:
 
• I Höstbo ska det startas ett ungdomscafé som syftar till att ungdomar från området kan träffas och skapa en verksamhet på sina egna villkor. Medlen från fonden ska gå till att köpa in utrustning till verksamheten och en viss upprustning av lokalerna. Området är ett miljonprogramområde där det bor många barnfamiljer, varav en stor andel är utlandsfödda.
 
• Östra Lundby är en stadsdel i Mjölby. Där ska pengarna användas till att främja vattenvana och sim-kunnighet, för barn, i ett vattendrag som ligger i direkt anslutning till området. Detta kommer att varvas med lekar och skapandet av berättelser och bilder om området. Målgruppen är 5 till13 år. Föräldrarna kommer också att bjudas in att delta i verksamheten, delvis med syfte att få med dem i framtida verk-samhet. En uppföljningsverksamhet med en områdesdag är inplanerad till hösten.
 
• Även Örbyhus vill starta ett ungdomscafé, med den långsiktiga strategin att få igång ett ungdomsråd. Verksamheten ska utgå från ungdomarnas egna behov och idéer. Örbyhus är ett mindre samhälle som ligger utanför Tierp. Bebyggelsen är blandad, men övervägande delen är hyresrätter. Verksamheten ska ske i en lokal i centrala Örbyhus. Orten präglas av att det bor många barnfamiljer där.

Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.