Annons

Pengar till simskola och café

Nyheter Hyresgästföreningens ungdomsstipendium går i år till tre projekt från Höstbo, Mjölby och Tierp.
Föreningen delar varje år ut pengar till olika projekt som anses stärker ungdomars levnadsvillkor runtom i landet. I år kom det in fem ansökningar och en jury bestående av ordförande Barbro Engman, förbundschef Jan Johnsson och Silla Odhnoff, ansvarig för lokalt utvecklingsarbete, valde ut vinnarna som får 15 000 kronor vardera.
 
Motiveringen lyder: ”För att de på ett genomtänkt och tydligt sätt har beskrivit hur de ska ta vara på engage-mang hos barn och ungdomar i sina respektive bostadsområden .  De har också en långsiktig strategi för en fortsatt verksamhet när projektet är avslutat”.
 
De vinnande bidragen är:
 
• I Höstbo ska det startas ett ungdomscafé som syftar till att ungdomar från området kan träffas och skapa en verksamhet på sina egna villkor. Medlen från fonden ska gå till att köpa in utrustning till verksamheten och en viss upprustning av lokalerna. Området är ett miljonprogramområde där det bor många barnfamiljer, varav en stor andel är utlandsfödda.
 
• Östra Lundby är en stadsdel i Mjölby. Där ska pengarna användas till att främja vattenvana och sim-kunnighet, för barn, i ett vattendrag som ligger i direkt anslutning till området. Detta kommer att varvas med lekar och skapandet av berättelser och bilder om området. Målgruppen är 5 till13 år. Föräldrarna kommer också att bjudas in att delta i verksamheten, delvis med syfte att få med dem i framtida verk-samhet. En uppföljningsverksamhet med en områdesdag är inplanerad till hösten.
 
• Även Örbyhus vill starta ett ungdomscafé, med den långsiktiga strategin att få igång ett ungdomsråd. Verksamheten ska utgå från ungdomarnas egna behov och idéer. Örbyhus är ett mindre samhälle som ligger utanför Tierp. Bebyggelsen är blandad, men övervägande delen är hyresrätter. Verksamheten ska ske i en lokal i centrala Örbyhus. Orten präglas av att det bor många barnfamiljer där.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.