HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ragnhild har fått bostad efter tio års sökande

Nyheter Trots att det byggts i hög takt är det fler bostadslösa nu är för fyra år sedan. Ragnhild Signer är en av de lyckligt lottade som fått ett eget hyreskontrakt.

Ragnhild Signer, 28, är en av de lyckligt lottade som fått ett förstahandskontrakt – efter nästan 10 år i Stockholm. Dörren är befriande tom från olika namn. Det står Signer och så en skylt om att reklam undanbedes. Inga handskrivna lappar med diverse efternamn. Här bor Ragnhild Signer sedan drygt två veckor tillbaka. En stor och ljus tvåa på 65 kvadratmeter i ett femtiotalshus i stockholmsförorten Rågsved i södra Stockholm. Hyran är på 7 500 kronor i månaden. Förvisso är det ett rivningskontrakt på fyra år, men Ragnhild har goda förhoppningar att få stanna längre än så.

Och samtidigt tickar ju dagarna på i andra bostadsköer. Hyran kan tyckas hög för en student som jobbar extra på en möbelbutik, men Ragnhild har betalat åtskilliga tusenlappar mer för att bo osäkert, trångt och mörkt på Stockholms skrupelfria marknad för andrahandsboende. Senast kom hon från en källare i Årsta för 8 000 kronor i månaden.

– När jag skrev på kontraktet hade jag något slags barnslig lyckokänsla i kroppen. Det kändes surrealistiskt. Samtidigt är det så skevt att man bor i en stad där man känner sig så oerhört tacksam över att ha fått en bostad till en rimlig kostnad, säger Ragnhild Signer.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.