Annons

Rätt av hyresvärd stänga dusch

Uppsala En hyresvärd i Uppsala stängde duschen för andrahandshyresgästerna med motiveringen att de inte städar efter sig. Nu ger hyresnämnden honom rätt.

I april stängde hyresvärden av duschutrymmet i källaren för hyresgästerna, eftersom han inte tyckte att de städade efter sig. I stället uppmanade han dem att gå till Centralbadet för att sköta sin hygien. Åtgärden gäller andrahandshyresgästerna som inte har tillgång till eget badrum med dusch.

Hyresgästföreningen ansökte till hyresnämnden om så kallat förbud mot att utföra åtgärd. Man vill även att hyresvärden skulle tvingas betala vite för att han nekar hyresgästerna tillträde till duschrummet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

 Men i ett färskt beslut ställer sig hyresnämnden på hyresvärdens sida, bland annat eftersom det inte står någonting i andrahandshyresgästernas hyreskontrakt om att de ska ha tillgång till en dusch i källaren. Det är i stället en separat tjänst som betalas månadsvis och inte är kopplad till hyreskontraktet.

Annons
Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.