HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rätt av hyresvärd stänga dusch

Uppsala En hyresvärd i Uppsala stängde duschen för andrahandshyresgästerna med motiveringen att de inte städar efter sig. Nu ger hyresnämnden honom rätt.

I april stängde hyresvärden av duschutrymmet i källaren för hyresgästerna, eftersom han inte tyckte att de städade efter sig. I stället uppmanade han dem att gå till Centralbadet för att sköta sin hygien. Åtgärden gäller andrahandshyresgästerna som inte har tillgång till eget badrum med dusch.

Hyresgästföreningen ansökte till hyresnämnden om så kallat förbud mot att utföra åtgärd. Man vill även att hyresvärden skulle tvingas betala vite för att han nekar hyresgästerna tillträde till duschrummet.

Annons
Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

 Men i ett färskt beslut ställer sig hyresnämnden på hyresvärdens sida, bland annat eftersom det inte står någonting i andrahandshyresgästernas hyreskontrakt om att de ska ha tillgång till en dusch i källaren. Det är i stället en separat tjänst som betalas månadsvis och inte är kopplad till hyreskontraktet.

Annons
Läs också Över två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.