HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Regionens Bobil rullar till hyresgästerna

Uppsala Med en husbil med Hyresgästföreningens logga på ska region Aros-Gävle ta sig dit där hyresgästerna bor. Fyra dagar i veckan ska Bobilen vara ute och rulla på vägarna.
Foto: Lena Mattsson
Hyresgästföreningens anställda och förtroendevalda ska kunna jobba från Bobilen, som ska vara ute på vägarna fyra dagar i veckan.
Regionens nya satsning Bobilen gjorde sin debut på Pridefestivalen i Gävle.

Hyresgästföreningens anställda och förtroendevalda ska kunna jobba från Bobilen, som ska vara ute på vägarna fyra dagar i veckan.

– Tanken är att vi lättare ska kunna möta upp hyresgäster direkt i bostadsområdena, svara på frågor och vara behjälpliga, säger Vicktoria Bagi på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle som är ansvarig för Bobilen.

Läs ocksåHär anmäls flest fel till hyresvärdarna i Halland

Bobilen gjorde sin premiär på Pride i Gävle i slutet på augusti, då förtroendevalda från Hyresgästföreningen informerade om föreningens verksamhet och värvade nya medlemmar med utgångspunkt från bilen.

Tanken är att fyra personer ska kunna använda Bobilen som arbetsplats. På så sätt kommer alla anställda och förtroendevalda att kunna utnyttja bilen och göra Hyresgästföreningen mer synlig.

Vad innebär Bobilen för hyresgästerna?
– Hyresgästföreningen är idag tillgänglig via telefon och respektive kontor. Vi tror att det för många människor underlättar att få prata om frågor och funderingar kring boendet direkt ute i bostadsområdet, säger Vicktoria Bagi.

Läs ocksåSexköp i lägenheter – han jobbar mot det

Bland Hyresgästföreningens övriga regioner finns även en bobil i region Bäsk, Bohuslän-Älvsborg-Skaraborg.

Läs också Hyresgästföreningens lokaler kartläggs Säger nej till att kommuner bygger bostadsrätter Bobilen på nya vägar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.