HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Regn skapar fler bostadsärenden

Blekinge Ovanligt många hyresgäster har hört av sig med olika problem i boendet under juli. Men de typiska sommarfrågorna har precis som solen lyst med sin frånvaro i regnets spår.
Foto: Jenny Knutsson
Alexandra Lind, Hyresgästföreningen.

Regn, blåst, kyla och mera regn. Det dåliga vädret kan ha fått fler hyresgäster att stanna hemma under de mest intensiva semesterveckorna. Det tror i alla fall Alexandra Lind, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Linköping, kan vara orsaken till att hon fått ta emot ovanligt många ärenden under juli i år.

– Generellt är det färre som hör av sig till oss i semestertider än under resten av året. Men för min del har det varit mer att göra i juli i år än i fjol. Det har bland annat varit en hel del bristärenden, alltså att man ringer om olika problem i lägenheten, att något är trasigt till exempel, säger Alexandra Lind.

Läs ocksåArga hyresgäster ger inte upp – kräver att deras felanmälan ska fungeraTvå män sitter i ett kök.

Och det behöver inte vara så att bristerna har blivit fler, utan att människor helt enkelt varit lediga och hemma och därmed haft tid att ta tag i det som man upplever som problem i boendet.

Generellt är det annars vanligt att frågorna och klagomålen under sommaren handlar om typiska sommarfrågor, som studsmattor och badpooler eller grannars grillos som stör.

– Jag har faktiskt inte haft ett enda sådant ärende i år, säger Alexandra Lind och utgår från att även det har med vädret att göra.

Läs ocksåBrister på Stensiken skapar otrygghet - Maritha: "Har inte varit i källaren på tio år"

Eftersom det är semestertider även för Hyresgästföreningens personal så är bemanningen bland ärendehandläggarna något lägre än normalt. Det är dock inget som medlemmar som behöver hjälp ska märka något av.

– Vi täcker upp för varandra i regionen och de geografiska områdena blir lite luddigare än annars.

Men det finns andra faktorer som kan krångla till arbetet.

Läs ocksåJim och Annika har väntat på hjälp i sex år – nu ger de upp och flyttar

– Det är alltid lite svårare att få tag på folk på sommaren. Hyresvärdar och hantverkare har ju också semester, säger Alexandra Lind.

Läs också Hyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgäster Lungsjuka Anneli, 63, instängd hemma i tre år – värden stoppade hjälpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.