Annons

Rekordfå lediga hyresrätter

Sundsvall ​Glappet mellan efterfrågan och utbud är större än på 14 år, enligt fastighetsbolagsägare Patrik Jonsson. Läget är gynnsamt för branschen - värre för bostadssökande. Alf Fornell, platschef på Fastighetsägarna i Sundsvall, säger till tidningen Dagbladet att det är helt slut på lägenheter, till och med i ytterområdena.

​Enligt Patrik Jonsson, ägare till fastighetsbolaget Spinetten, brukar det alltid finnas mellan sex och åtta lägenheter lediga, nu ligger det på en eller två.

Annons
– Utbudet började minska vid årsskiftet, säger han.
Alf Fornell på Fastighetsägarna tror att en av anledningarna till bristen på lägenheter är att nyproduktionen av hyresrätter i stan i princip stått still de senaste åren. Det har varit för dyrt att bygga, både i produktion och skatt.
– Vi hoppas att det blir fler som bygger, vi behöver fler hyresrätter i Sundsvall. Det är viktigt för samhällsstrukturen, inte minst med tanke på ungdomar som flyttar hemifrån och för den rörliga marknaden, säger han vidare till Dagbladet.
Enligt senaste statistiken från SCB ökade befolkningen i Sundsvall med nästan 300 personer mellan 2005 och 2008. Mest är det yngre och medelålders som flyttat till stan.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.