Annons

Renoverade hus populära i Borlänge

Borlänge ​Tunabyggens renoverade hus på Betesgatan i Borlänge lockar allt fler. Till de första husen som gjordes om, 10 och 8, var många hyresgäster tveksamma men till den tredje etappen, Betesgatan 6, har intresset varit stort. Hyresgästen Lars Holmberg är mycket nöjd.

​En ny våning, hiss, nya balkonger, delvis nya planlösningar och högre hyror är resultatet när miljonprogramsområdet Bullermyren i Borlänge byggs om.

Tunabyggens projektsamordnare Anna Rask har fört många samtal med oroliga hyresgäster.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det handlar mer om psykologi än man kan tro. Det är minst lika viktigt att lyssna som att informera. Det har vi lärt oss sedan den första renoveringen på Betesgatan 10, säger Anna Rask.

Annons

I samband med renoveringarna har flera hyresgäster valt att flytta bland annat på grund av de högre hyrorna. Lars och Mona Holmberg valde att byta ned sig till en tvåa.

– Det är ju bara vi hemma nu och vi vill ha råd med husvagnen också. Men vi trivs jätte bra med vår nya lägenhet och att det är så öppet och ljust i lägenheten och fin utsikt, säger Lars Holmberg.

Annons
Läs ocksåAnsedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig”

Hyrorna i de nyrenoverade lägenheterna stiger med drygt 30 procent. Nyinflyttade får betala de nya hyrorna direkt medan de hyresgäster som stannar kvar får hyreshöjningen utslagen på fyra år.

Läs också Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Framgång för hyresgäster i renoveringsstrid – möjligt välja bort åtgärder som höjer hyran Ingrid i Gottsunda fick besök av EU-projekt – så vill Uppsalahem minska sitt klimatavtryck Renoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.