Annons

Rikshems vision: Hundratals nya lägenheter

Nyheter Bostadsbolaget Rikshem planerar att bygga cirka 400 lägenheter på Fredriksdal i Helsingborg.

I april förra året blev det känt att Rikshem köpte 700 lägenheter på området. I dag, måndag, gick bolaget ut med deras planer för kvarteren. De vill bygga mellan 400- och 450 lägenheter. En första etapp på en parkeringsplats utmed Larmvägen, mittemot Drottninghög. 80 lägenheter i punkthus och 15 nya takvåningar på befintliga hus. En ansökan om planändring har lämnats in till kommunen och en dialog förs med DrottningH-projektet.

Tanken är att lägenheterna ska vara klara 2015. Enligt Rikshem finns det sedan mer utrymme på olika platser, och överskott på parkeringsplatser, för fler nybyggnationer. Där är planerna i detalj inte spikade.
– Det är en vision vi har över området, säger regionchef Ola Svensson.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Successivt renoveras också befintliga lägenheter i bostadsområdet.

Läs också: Rikshem nu i Helsingborg- och planerar köpa mer

Annons
Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.