HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rusning efter nya Skövdelägenheter

Skövde Över 1 000 unga ställde sig genast i kö när Skövdebostäder släppte sina 150 nya lägenheter på Ekedal.
Foto: PE Arkitektur
När det gäller Skövdebostäders nybygge på Ekedal tillämpas en separat kö. Och man måste var under 30 år för att ha chans till kontrakt.

– Nu ska vi gå igenom kön för att se vilka som var snabbast med att boka sig. Under de närmaste dagarna kommer vi att kontakta dem med ett erbjudande, säger Josefine Ahrling, kommunikatör på Skövdebostäder.

Den första april nästa år startar inflyttningen i de nya bostäderna. Läget är centralt, alldeles intill stadsparken Bolognerskogen. Målgruppen är unga vuxna. För att ha en chans till kontrakt ska man vara mellan 18 och 29 år. Och intresset är stort. Varje enskild lägenhet har mellan 100 och 300 bokningar.

Läs ocksåByggstart för fler Skövdebostäder

Skövdebostäders vd, Dan Sandén, är mycket nöjd med satsningen. Inte minst den relativt sett låga hyran. En etta på 34 kvadrat kommer att ha en månadshyra på 4 200 kronor. Att jämföra med 4 879 kronor i månaden vilket, enligt Statistiska centralbyrån, var den genomsnittliga hyran för en lika stor nybyggd lägenhet år 2016.

– Det har hela tiden varit vår ambition i det här projektet att kunna sätta hyror som är överkomliga för många, säger Sandén.

Prispressen har enligt Sandén blivit möjlig dels genom det statliga investeringsstödet på 41 miljoner kronor. Dels genom att man valt att bygga många likadana lägenheter.

Läs ocksåByggstart i Skövde

– Det här visar att det är möjligt att bygga billigt idag. Nu hoppas vi att Ekedal ska inspirera fler i Sverige att genomföra liknande projekt, säger Sandén.

Läs också Byggstart i augusti för 150 smålägenheter De vill bygga billiga bostäder - har sökt byggmiljarder Strandade hyresförhandlingar med Hallstahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.