Annons

Så många nyanlända ska Sveriges kommuner ta emot under 2019

Nyheter Många länsstyrelser har nu tagit beslut om nästa års fördelning av nyanlända. Här är listorna för hela landet.

UPPDATERING: Nu finns samtliga kommuner med i listan.

En majoritet av landets kommuner har fortfarande inte tagit emot de nyanlända som de blivit anvisade i år, vilket Hem & Hyra skrivit om. Samtidigt kommer nu besked om hur många nyanlända som anvisas till kommunerna nästa år.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Senast den 16 november ska Sveriges länsstyrelser ha beslutat hur mottagandet i landets kommuner ska se ut under nästa år. Men redan nu har en majoritet av länsstyrelserna tagit beslut. Hem & Hyra har begärt ut siffror över hur nästa års fördelningen ser ut.

För de allra flesta kommuner är det ett minskat mottagande under 2019 och minst 17 kommuner som tagit emot tidigare kommer inte att behöva ta emot några nyanlända under nästa år. Bland annat Borlänge som i år hade ett anvisningstal på 28, skånska Burlöv som hade ett anvisningstal på 21 och Tingsryd i Småland som hade ett anvisningstal på 15.

Annons

Att det är minskade siffror i de flesta kommuner beror på att det totala antalet nyanlända också har minskat kraftigt. I år rör det sig om 15 200 personer och för 2019 har den siffran minskat till 9 000, alltså en minskning med 40 procent.

Läs ocksåSå många nyanlända har kommunerna tagit emot

Samtidigt ökar mottagandet i ett fåtal kommuner. Det handlar bland annat om Jokkmokk, Götene, Västervik, Gislaved, Överkalix, Åtvidaberg, Sölvesborg och Orust. I Degerfors är ökningen störst. I år anvisades bara 3 nyanlända till kommunen – nästa år blir antalet 28.

Ytterligare ett fåtal kommuner har ett lika stort antal anvisningar 2019 som i år, däribland Uppvidinge, Gnesta och Forshaga.

Annons

I listan nedan finns en sammanställning av anvisningarna. Samtliga länsstyrelser har nu tagit beslut.

Läs ocksåFettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bortTill vänster en fettklump i Norrköping som väger över 40 ton. Till höger Andreas Ahnström, Tekniska verken, som inspekterar i en pumpstation.

Så här många nyanlända ska svenska kommuner ta emot

Läs också Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.