Annons

Sen betalning av hyran kan leda till uppsägning

Arvika En man i Arvika kan komma att bli uppsagd efter att under snart tvåårs tid varit sen med hyran. Arvika bostads har gång på gång försökt få mannen att betala i tid, men ger nu upp och har vänt sig till hyresnämnden för att få mannen uppsagd. Mannens enda försvar är att han vill bo kvar.

Det är en bunt med kopior av brev och redogörelser för telefonsamtal som den kommunala hyresvärden Arvika bostads sänt till hyresnämnden som bevisning på att en man i 35-års åldern inte skött sin hyresinbetalning – trots att han har fått flera chanser att rätta sig.

Ändå har ingen förändring skett. I varje fall inte till det bättre.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt en lista med hyresinbetalningar har 35-åringen varit sen med inbetalningarna inte mindre än 17 gånger sedan hösten 2016. Han har dragit över på tiden med allt från 1 till 73 dagar. Men vanligtvis har han legat cirka en månad efter med inbetalningarna.

Trots alla påminnelser accelererade problemen under hösten 2017. Mannen fick flera längre hyresförseningar direkt efter varandra, så att en hyresskuld på över 15000 kronor uppstod. Enligt Arvika bostads gjorde de upp med mannen om ett datum då allt skulle vara inbetalt och gjorde klart för honom att han skulle bli uppsagd om uppgörelsen bröts.

Annons

Trots det satt inte pengarna på hyresvärdens konto på den avtalade dagen. Arvika bostads höll dock sin del av uppgörelsen och sa upp 35-åringen.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Medan Arvika bostad lägger fram en bunt med handlingar och argument inför hyresnämndens beslut, är hyresgästen återhållsam i sitt försvar för att behålla lägenheten.

Allt han skrivit till nämnden är ett mejl med orden:

Annons

”jag vill bo kvar mvh NN”.

Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.