Annons

Skärpta regler efter Parisresa

Nyheter Hyresgästföreningen Region Mitt kan komma att införa särskilda regler för resor. Detta efter incidenten för snart två år sedan då två hyresförhandlare lät sig bjudas på en resa till Paris av det kommunala bostadsbolaget i Hällefors.​

​Det var sommaren 2005 som fem av Hyresgästföreningens medlemmar, varav två satt i förhandlingsdelegationen, reste till Paris.

Annons
Syftet var att studera parkmiljöer och medlemmarna åkte tillsammans med representanter för det kommunala bostadsbolaget Hällefors Bostäder AB samt byggföretaget NCC.
 
Nu föreslår regionens ordförande Lars-Åke Larsson att föreningen upprättar etiska regler för hur organisationen ska förhålla sig till resor.
– Vi har haft etiska regler även tidigare, men nu gäller det att få ner dem på papper. Vi ska även sträva efter en tydligare rollfördelning gällande medlemmarnas uppdrag så att det inte blir så att enskilda personer drabbas i efterhand, säger Lars-Åke Larsson till Hem & Hyra.
Förslaget ska tas upp på regionens årsmöte i april.
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.