HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skebo säljer över tusen lägenheter

Skellefteå Kommunala Skebo vill sälja delar av sitt bestånd. 1141 lägenheter på Anderstorp och Sunnanå ska ge 600 miljoner kronor till bolaget. Förutsatt att kommunfullmäktige säger ja.

Skebo skriver i ett pressmeddelande att investeringsbehovet ligger på omkring 2,1 miljarder kronor fram till år 2020. 1,4 miljarder kronor av det är planerad nyproduktion. En del av finansieringen kommer med hjälp av försäljningen av 1141 lägenheter i Anderstorp och Sunnanå.

Det är fastighetsbolaget Nordhalla, som ägs av Alecta, Ericssons- och Sandvikspensionsstiftelse och Heimstaden, som är berett att betala omkring 600 miljoner kronor för gruppbostaden på Lövgränd, Trädgränd, Mo i Ranagatan, Anderstorp centrum, Frögatan, Hemmansgatan, Fäbodgatan, äldre-korttidsboendet Regnbågen och Bogårds/Skråmträskvägen i Sunnanå.

Läs ocksåLycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer"

– Skellefteå har ett intressant tillväxtmål och utvecklas positivt. Det finns ett driv och en kraft i den här stan som vi gärna blir en del av. Nu ska vi göra allt för att hyresgästerna på Anderstorp och Sunnanå ska fortsätta att trivas i sina hem, säger Nordhallas vd Patrik Hall, i pressmeddelandet.

Affären innebär att Nordhalla gör entré i Norrland. Och kommunledningen ser det som ett bra steg framåt.

– För att nå målet om att bli 80 000 invånare måste vi bygga fler bostäder. Etableringen av en ny stor bostadsaktör öppnar dessutom upp för att attrahera ytterligare investeringskapital till Skellefteå. Det blir fler som drar kommunen framåt, säger Lorents Burman, (S), kommunstyrelsens ordförande.

Läs ocksåUppstickaren Unobo gapar efter mycket i Norrland

Skebo poängterar att det inte är alla lägenheter i Anderstorp som säljs. Bolaget behåller sitt område på Skiftesgatan samt Anderstorpsgårdarna.

Läs också Skebo satsar på hållbarhet och trygghet för sina hyresgäster Skellefteå invaderas under byggboom: "Råttorna springer över fötterna" Tusentals gröna jobb skapar akut bostadsbrist och oro i Norrland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.