Smaskiga recept med citrusfrukt
Bradleys blomkålsparatha
3 matskedar rapsolja
1.5 deciliter vatten
6.5 deciliter fullkornsmjöl
1 tesked salt
50 gram smör
2 teskedar chilipulver
2 teskedar peppar
2 teskedar spiskummin
1 tesked citronskal, riven
1 tesked koriander
1 blomkålshuvud, rivet
Så här gör du:
- Blanda ihop mjöl, olja, salt och vatten till en mjuk deg. Låt degen vila i 30 minuter.
- Blanda ihop smör, peppar, kumminpulver, chilipulver, citronskal, salt och koriander.
- Blanda blomkål med smörblandningen
- Dela degen och fyllningen i 8 bitar. Kavla ut degbitarna och lägg fyllningen i mitten. Vik över degen så fyllningen täcks. Kavla ut tills bröden är cirka 15-20 cm i diameter.
- Stek i en stekpanna med mycket smör tills det är gyllene på båda sidor.
Mangochutney
3 stycken äpplen, tärnad
2 stycken mango, tärnad
2 stycken lökar
125 milliliter vitvinsvinäger
3.5 deciliter ljust muscovadosocker
1 matskedar citronsaft
2 teskedar currypulver
1 tesked ingefära, riven
Så här gör du:
- Blanda äpple, mango, lök och vitvinsvinäger i en kastrull och koka i 30 minuter, rör om då och då.
- Tillsätt socker, citronsaft, currypulver och ingefära. Koka i ytterligare 5-10 minuter.
MISSA INGET FRÅN HEM & HYRA. Tryck här för att följa oss på Facebook.