Annons

Smaskiga recept med citrusfrukt

Nyheter Citrusfrukter passar utmärkt som efterrätt eller som uppiggande hälsoshots. Här är två vinnande recept.

Bradleys blomkålsparatha

3 matskedar rapsolja

1.5 deciliter vatten

6.5 deciliter fullkornsmjöl

1 tesked salt

50 gram smör

2 teskedar chilipulver

2 teskedar peppar

2 teskedar spiskummin

1 tesked citronskal, riven

1 tesked koriander

1 blomkålshuvud, rivet

Så här gör du:

  • Blanda ihop mjöl, olja, salt och vatten till en mjuk deg. Låt degen vila i 30 minuter.
  • Blanda ihop smör, peppar, kumminpulver, chilipulver, citronskal, salt och koriander.
  • Blanda blomkål med smörblandningen
  • Dela degen och fyllningen i 8 bitar. Kavla ut degbitarna och lägg fyllningen i mitten. Vik över degen så fyllningen täcks. Kavla ut tills bröden är cirka 15-20 cm i diameter.
  • Stek i en stekpanna med mycket smör tills det är gyllene på båda sidor.

 

Mangochutney

3 stycken äpplen, tärnad

2 stycken mango, tärnad

2 stycken lökar

125 milliliter vitvinsvinäger

3.5 deciliter ljust muscovadosocker

1 matskedar citronsaft

2 teskedar currypulver

1 tesked ingefära, riven

Så här gör du:

  • Blanda äpple, mango, lök och vitvinsvinäger i en kastrull och koka i 30 minuter, rör om då och då.
  • Tillsätt socker, citronsaft, currypulver och ingefära. Koka i ytterligare 5-10 minuter.

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.