HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Smet från hyran efter hundbråk – MKB jagar efterlyst svärdman

Malmö Hyresvärden söker mannen med ljus och lykta. Även polisen jagar honom och tror att han kan finnas utomlands. Allt startade med en hundvalp som råkade kissa på fel plats.

Bostadsbolaget har vänt sig till tingsrätten med ett krav på drygt 47 000 kronor. Mannen slutade betala hyra för sin tvårummare i fjor och nu vill MKB ha ersättning för sju månader utan intäkter.

Det finns tydliga kopplingar till en tidigare grannkonflikt i huset som ligger i centrala Malmö. Något som urartade i grovt våld en dag i september för två år sedan.
Kort sammanfattat:
Två personer var på väg ut ur fastigheten för att rasta en hund. Utanför en av dörrarna  i trapphuset kissade hunden, som var en valp. Grannen öppnade sin dörr och det uppstod bråk. När polisen anlände till platsen  tvingades de dra vapen när de blev de vittnen till hur mannen högg hundägaren i midjan med ett svärd.
I fjor, inom loppet av några månader, blev mannen både av med sitt kontrakt och senare dömd till fängelse i ett år och sex månader. Båda besluten grundade sig i svärdattacken i hyreshuset. Hovrätten slog senare fast domen och förverkandet av svärdet, som mannen hade bett att få tillbaka.
Någon gång efter rättsprocesserna smet han från den möblerade bostaden och den väntande cellen på anstalten i Tygelsjö. Nu söks han som internationellt efterlyst av polisen, visar dokument från kriminalvården. Och av MKB som saknar pengarna för lägenheten.                                                                                                                                                                                                                                                                               

Läs också Hyresklart i Halmstad efter konflikt MKB i Malmö: Över 500 nya bostäder för tredje året i rad Östersundshem: "Inte lönsamt" Rättvisare hyror till VS-Hus hyresgäster Klart med nya hyror i Svalöv – för två år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.