Annons

Stort intresse för Yllefabriken

Norrköping De nya bostäderna i Yllefabriken får en av de högsta hyresnivåerna i Norrköping, men intresset att flytta dit är stort. Gamlebro har fått in 1 100 intresseanmälningar till de 57 lägenheterna.

Ombyggnaden av Nyborgs gamla yllefabrik i Norrköping pågår för fullt. Totalt 110 bostäder i form av både bostadsrätter och hyresrätter håller på att skapas i de gamla industrilokalerna intill Motala ström. Bakom projektet står bolaget Gamlebro, som är delägt av Hyresbostäder, Heimstaden och Mikael Ståhl.

De 53 bostadsrätterna är sedan tidigare slutsålda och i förra veckan stängde möjligheten att lämna in intresseanmälningar till de 57 hyreslägenheterna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Vi har fått in totalt 1 100 intresseanmälningar, där några lämnat intresse på flera lägenheter. Vi är väldigt nöjda, det här visar att det finns en stor efterfrågan på de här bostäderna, säger Thomas Gustafsson, uthyrningsansvarig på Gamlebro.

Närmast väntar arbetet med att fördela lägenheterna till de intresserade, vilket kommer att ske genom lottdragning. Först i höst räknar bolaget med att uthyrningen ska vara helt klar.

Annons

— Merparten av de som lämnat intresse är Norrköpingsbor eller bosatta i närområdet. Det finns även personer från Linköping, Stockholm och någon från Dalarna. Störst intresse är det för tvåor och treor, och något färre på ettor och fyror, förklarar Thomas Gustafsson.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

Hyresnivån för lägenheterna blir däremot en av de högsta i Norrköping hittills med en snitthyra på 1 940 kronor per kvadratmeter och år. Månadshyran för en etta hamnar på cirka 6 500 kr och för en fyra på 17 000 kronor.

— Det är en premiumprodukt och det gör att nivån ligger lite högre än andra projekt i Norrköping, säger Thomas Gustafsson.

Hyrorna i Yllefabriken är satta som presumtionshyror, vilket är vanligt vid nyproduktion. Det innebär ofta högre hyror och som är baserade på byggkostnaden. De boende får ofta lägre årshöjningar och efter femton år är tanken att hyrorna ska ligga i nivå med övriga.

Annons
Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

— Det blir dyrare att bygga om en gammal fabrik än att bygga nytt från skratch, säger Håkan Dahlgren, förhandlare på Hyresgästföreningen i Norrköping.

Beräknad inflyttning för hyreslägenheterna är satt till juli 2019.

Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.