Annons

Strandat i Falun

Falun ​Hyresförhandlingarna mellan Kopparstaden och Hyresgästföreningen har strandat. Hyresmarknadskommittén får nu avgöra hyrorna för 2010 i bostadsbolagets drygt 6 000 lägenheter i Falun.

​Kopparstaden ville höja hyrorna med 2,25. Alldeles för mycket menade Hyresgästföreningens förhandlare:

Annons
– Ett par tiondelar över nollan hade varit ett rimligt krav. Kopparstaden går redan med viss vinst och det skulle de gjort även vid en oförändrad hyra, säger Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen.
När Hem & Hyra i december träffade förtroendevalda i Hyresgästföreningen i Falun var de mycket positiva inför förhandlingarna. Men ganska snart fick medlare kallas in. Hyresgästföreningen hoppades på en bra rekommendation från medlarna.
– Men så blev det inte, vi fick ett bud vi inte kunde ta. Kopparstaden klarar sig alla redan och borde istället ta ansvar för människors privatekonomi nu när fler blir arbetslösa och pensionerna sänks, säger Marcus Kjellin.
Den ändring av tevesystemet som nyligen gjorts i Kopparstadens lägenheter och som innebär att den som vill ha oförändrat antal kanaler själv måste skaffa en box till en kostnad av cirka 90 kronor i månaden, skulle också kunna kompenseras av ett nollbud i hyresförhandlingarna, menar förhandlarna.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.