Annons

Styrelsemedlem har kopplingar till kritiserad värd

Nyheter ​Peter Hennig är inte bara ersättare i Hyresgästföreningens styrelse i Västerås. Han representerar även en hårt kritiserad hyresvärd i Norrland. I Lycksele riskerar hyresgästerna att bli utan el och vatten på grund av obetalda räkningar.
Det var för två veckor sedan som Hyresgästföreningen valde en ny styrelse i Västerås. Den tidigare styrelsen avsattes efter att det uppdagades felaktigheter i bokföringen, något som även ledde till polisanmälan.
 
Nu visar det sig att bekymren inte slutar där.
 
En av de nyvalda ledamöterna i styrelsen, ersättaren Peter Hennig, är även inblandad i en hårt kritiserad fastighetsrörelse, Agro Mark o Fastigheter med hyreshus i norrländska Lycksele.
 
I maj stängde Skellefteå Kraft av strömmen till en del av lägenheterna då Agro Mark inte betalat räkningarna på 20 000 kronor. Hyresgästerna riskerar även att bli av med vattnet inom kort om inte räkningarna betalas, rapporterar Västerbottens – Kuriren. 
 
Peter Hennig har flertalet gånger uttalat sig i medierna å Agro Marks vägnar, så sent som förra veckan i Hem & Hyra.
 
Trots det säger sig han sig inte vara inblandad i Agro Mark. Hans enda engagemang är som juridisk konsult, förklarar han för Hem & Hyra.
 
– Jag hjälper bolaget med juridiska frågor och det är allt.
 
Men du har ju flertalet gånger uttalat dig i medierna som företrädare för bolaget.
 
– Ja, i egenskap av juridisk konsult.
 
Ser du något problem med att engagera dig som förtroendevald i Hyresgästföreningen och samtidigt representera en kritiserad hyresvärd?
 
– Nej, jag skiljer strikt på yrkesrollen och den privata.
 
Har du några planer på att lämna ditt uppdrag?
 
– Nej, jag ser ingen anledning att göra det.
 
Börje Larsson är regionordförande i Hyresgästföreningen Aros-Gävle där Västerås ingår. Han förklarar att föreningen ännu inte tagit ställning än till hur den ska agera, men säger samtidigt att det som framkommit hittills om situationen i Lycksele är bestickande.
 
– Peter Hennig har klargjort för mig att han inte är inblandad i bolaget. Vi måste nu utreda det här ytterligare innan vi går vidare, säger Börje Larsson.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.