Annons

Svagt intresse för nybygge i Tranås hamn

Tranås Tranåsbostäder avvaktar nybyggnation i Tranås hamn. För få har visat intresse för de 24 lägenheterna.

En marknadsundersökning visar att intresset för de planerade 24 hyresrätterna är för svagt, berättar Tranås tidning. Intressenter finns till hälften av lägenheterna men det är för få för att sjösätta projektet i dagsläget.

– Vi kan inte bygga på spekulation, det skulle äventyra alldeles för mycket av Tranåsbostäders ekonomi, säger Tranåsbostäders vd Sören Carp till Tranås tidning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lägenheterna ska i första hand vara hyresrätter.

Annons

– Men marknaden måste få vara med och bestämma. Visar det sig att majoriteten vill ha bostadsrätter får vi överväga om vi ska bygga själva eller låta någon annan göra det, säger Sören Carp till Tranås tidning.

Beslut om hur Tranåsbostäder ska gå vidare, om det blir till att avvakta eller påbörja förprojektering, tas vid nästa styrelsemöte i juni.

Annons
Läs ocksåHögsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad"Mia Rosell, hyresgäst hos Vätterhem, konstaterar att många av hennes grannar redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop.
Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.