HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Svagt intresse för nybygge i Tranås hamn

Tranås Tranåsbostäder avvaktar nybyggnation i Tranås hamn. För få har visat intresse för de 24 lägenheterna.

En marknadsundersökning visar att intresset för de planerade 24 hyresrätterna är för svagt, berättar Tranås tidning. Intressenter finns till hälften av lägenheterna men det är för få för att sjösätta projektet i dagsläget.

– Vi kan inte bygga på spekulation, det skulle äventyra alldeles för mycket av Tranåsbostäders ekonomi, säger Tranåsbostäders vd Sören Carp till Tranås tidning.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Lägenheterna ska i första hand vara hyresrätter.

– Men marknaden måste få vara med och bestämma. Visar det sig att majoriteten vill ha bostadsrätter får vi överväga om vi ska bygga själva eller låta någon annan göra det, säger Sören Carp till Tranås tidning.

Beslut om hur Tranåsbostäder ska gå vidare, om det blir till att avvakta eller påbörja förprojektering, tas vid nästa styrelsemöte i juni.

Läs ocksåSpottande hyresgäst blir av med lägenhetenHyreslagen, bok som ligger på ett bord
Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.